Zondag 14 april de Schijndelse derby SV Avanti’31- RKSV Schijndel/DE WIT

Stond in januari 2018 voor het eerst sinds lange tijd weer een competitiewedstrijd tussen Schijndel/DE WIT en Avanti’31 op het wedstrijdprogramma, zondag 14 april a.s. vindt de vierde plaatselijke derby in ruim een jaar plaats. Een wedstrijd die bij menig supporter het voetbalhart harder laat kloppen. Zeker bij het treffen van zondag a.s. omdat voor beide teams nog van alles te winnen valt. Schijndel/DE WIT heeft reeds een periodetitel binnengehaald. Maar een goede klassering in de competitiestand kan een voordeel zijn voor de wedstrijden in de nacompetitie die op zondag 1 juni a.s. start. Avanti’31 doet nog volop mee in de strijd voor de 3e periodetitel. En mochten ze daar in slagen dan kunnen de beide verenigingen elkaar treffen in de nacompetitie.

Een opwarmertje voor het treffen was afgelopen zondag de wedstrijd tussen de reserveteams van beide verenigingen. Schijndel/DE WIT 2 ging op bezoek ‘op de Molenheide’ en wist door doelpunten van Dani van Wijk, twee maal, en Jip Legemaat met een zeer verdiende 1-3 huiswaarts te keren. Of het zondag a.s. zo gemakkelijk gaat worden voor de Geelblauwen? Zeker niet. Avanti’31 zal zich willen revancheren na twee nederlagen op een rij, uit en thuis tegen Nooit Gedacht, en Schijndel/DE WIT wil de overwinning tegen MULO een nog mooier vervolg geven.

Echter, de Schijndelse derby is een wedstrijd op zich. Onafhankelijk van de stand op de ranglijst en van successen in het verleden. Een wedstrijd ‘waarop veel spanning zit’. Een wedstrijd waar je als supporter achteraf niet wilt denken ‘was ik maar gaan kijken’.

Tijdens deze belangrijke wedstrijd is de 10 jarige Deena van Esch pupil van de week. Deena speelt zelf bij de meiden onder 11-1 van Avanti. Voor de wedstrijd tussen Avanti en Schijndel zullen 2 jeugdteams een voorwedstrijd gaan spelen. In de rust van de Schijndelse Derby zal er een demo wedstrijd walking football gespeeld worden. Deze demo zal gespeeld worden door een selectie van de PSV Oldstars en het PLUSplus team Meierijstad.

Na de wedstrijd zal het in de kantine van SV Avanti ’31 ongeacht de uitslag een groot feest worden met DJ Chris van Heesch en zanger Dirk Drost.

zondag 14 april a.s., aanvang 14.00 uur: Avanti’31-Schijndel/DE WIT. Komt dat zien!

Derby Day avanti schijndel

Tip de redactie!