Werkzaamheden graffiti art in fietstunnel Wijbosch tijdelijk stilgelegd

In de tunnel onder de Structuurweg en Wijbosscheweg wordt een street-art-kunstwerk van 650m2 gerealiseerd. Een aantal weken geleden zijn de werkzaamheden hiervoor gestart. Vorige week is gebleken dat de hechting van de graffiti op de wanden onvoldoende is. In overleg met de makers is besloten de werkzaamheden tijdelijk stil te leggen en de oorzaak hiervan te achterhalen. De werkzaamheden worden in het voorjaar van 2017 hervat.

fietstunnel wijboschDe geplande muurschildering in de tunnel toont fotorealistische handen van mensen uit Schijndel, aangevuld met een abstracte representatie van een aantal oude ambachten. Het kunstwerk wordt gerealiseerd door vijf getalenteerde Nederlandse graffiti-artiesten.

Het idee van een street-art-kunstwerk ontstond tijdens een filmavond van Docs in the City, waar een documentaire over graffiti-artiesten uit Brazilië werd getoond. Wethouder Bart Claassen daagde de tevens aanwezige Dave van den Berg van Dynamo Eindhoven uit met een plan voor de tunnel te komen.

Belangrijk onderdeel in de opdracht was dat het kunstwerk een gevoel van veiligheid bij de gebruikers van de tunnel diende te creëren. Na een aantal gesprekken met inwoners en afgevaardigden van de gemeente werd een plan gepresenteerd dat enthousiast door het college werd ontvangen. Het kunstwerk zou begin december gereed zijn.
Tip de redactie!