logo welzijn de meijerij

In 2013 heeft werkplaats de Sok zich gevestigd in het Spectrum te Schijndel en biedt dagelijks plek voor vaklui en hobbyisten die zich (willen) bekwamen in hout, metaal en/of reparatie van fietsen.

Werkplaats de SOK biedt professionele werkplekken aan mensen die hun vak of hobby willen uitoefenen, maar de nodige ruimte, gereedschappen en kennis missen. Daarnaast vervult Werkplaats de SOK een belangrijkste sociale functie: de werkplaats is een ontmoetingscentrum voor mensen die samen met anderen aan mooie projecten willen werken. Centraal staat ontmoeting, een zinvolle vrijetijdsbesteding en

Welzijn de Meierij, Match
Foto: Welzijn de Meierij
voor jong en oud.

Afgelopen half jaar zijn er diverse projecten uitgevoerd:

  • Werkplaats hout heeft dit jaar een paar grote opdrachten gehad zoals het repareren van speeltoestellen en het maken van het woord Match (zie foto) voor de Beursvloer Meierijstad die dit jaar is georganiseerd. Daarnaast heeft de werkplaats nog diverse houten producten gemaakt zoals baklijsten, vogelhuisjes, Keezborden en andere houten figuren. Deze producten worden onder andere aangeboden aan bezoekers van dagbesteding, woonservicepunten en verzorgingstehuizen.
  • Werkplaats metaal heeft dit jaar al diverse grote projecten uitgevoerd. Zo zijn er goallichters, lockers met deur en ophangrekken voor voetbalclubs gemaakt. Ook is er een metalen poort vervaardigd. Kleinere klussen zoals haken lassen, stalraampjes en bloemenstandaarden maken zijn geen probleem.
  • De fietsenwerkplaats van de SOK heeft wekelijks diverse fietsen die opgeknapt worden en elke vrijdag is er een verkoop van fietsen voor bewoners van Meierijstad die een laag inkomen hebben of kunnen aantonen dat hun fiets gestolen is.

Daarnaast was er het afgelopen half jaar elke week een leerplek waarbij Eritrese jongeren de fijne kneepjes van het vak hout en metaal leerden. Dit helpt hen hun positie te verbeteren voor de arbeidsmarkt.

Werkplaats de Sok is een initiatief van Welzijn de Meierij en is gevestigd in Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel. De werkplaats staat ter beschikking voor mensen, organisaties en initiatieven, die op een creatieve en zinvolle manier werk willen maken van hun vrije tijd. Heeft u een initiatief waarbij wij hulp kunnen bieden neem dan contact op met Welzijn de Meierij op 073-5441400 of op info@welzijndemeierij.nl

Welzijn de Meierij, Match

Tip de redactie!