Welzijn De Meierij wijst u de weg binnen alle mooie klussen van NL Doet dit jaar!

logo welzijn de meijerijOp vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 15e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Heeft u een mooie klus te klaren? Of steekt u graag de handen uit de mouwen? Dan is NLDOET dé gelegenheid bij uitstek!

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Tijdens de editie van 2018 zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

In 2019 kan het Oranje Fonds een bijdrage geven voor NLdoet klussen. Zo roepen zij niet alleen vrijwilligers op om organisaties te helpen, maar hebben zij ook middelen om hun activiteiten uit te laten voeren. De maximale bijdrage is € 400,= en kan worden aangevraagd tot 31 januari 2019. Let op dat u wel aan de voorwaarden voldoet. Deze kunt u vinden op www.nldoet.nl

Welzijn De Meierij uw intermediair

Bent u op zoek naar een mooie klus waaraan u uw medewerking kunt verlenen, of wil uw organisatie graag een klus aanbieden en tevens aanspraak maken op het subsidiebedrag? Bent u op zoek naar extra inspiratie om uw klus goed aan te pakken? Neem dan contact op met Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij: 073-5441400 of mail naar info@welzijndemeierij.nl
Tip de redactie!