logo welzijn de meijerij

Dat vieren we met twee feestelijke evenementen met als centraal thema vrijwilligerswerk Op woensdag 23 mei 2018 organiseren we een workshopfestival voor vrijwilligers èn vrijwilligersorganisaties van 19.00 – 22.30 uur in het Spectrum in Schijndel. Dit festival staat in het teken staat van ‘Brabant(se gezelligheid)’. Een avond om te genieten, iets nieuws te leren en om nieuwe mensen te leren kennen.
Of je nu één keer hebt geholpen bij een activiteit of je zet je wekelijks belangeloos in, iedereen die zich vrijwillig inzet is van harte welkom! Laat je inspireren op de gezellige markt en volg een aantal workshops. We hebben voor ieder wat wils, van een workshop tekenen/schilderen en een workshop solderen tot een dj-workshop of een workshop ballonvouwen. Bent u vrijwilliger en heeft u belangstelling? U bent van harte welkom. Vraag het workshopaanbod aan via vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl en waarna je jezelf in kunt schrijven.

Op vrijdag 25 mei 2018 organiseren we een Symposium, van 14.00 – 16.00 uur (aansluitend een borrel) in het Spectrum in Schijndel, met het thema: “Daar zoeken we wel vrijwilligers voor!!”
Hoe versterken we de positie van vrijwilligers(werk) in Meierijstad? Met Dr. Lilian Linders, Lector Sociale Veerkracht bij Fontys Hogescholen, als spreker. Met veel (lokale ) praktijkvoorbeelden en een bulk aan wetenschappelijke kennis is Lilian Linders een geanimeerd spreker die de juiste thema’s aansnijdt en zorgt voor voldoende stof tot discussie!

Voor wie: vrijwilligers(organisaties), inwoners, zorg- en welzijnsmedewerkers, organisaties die met vrijwilligers werken, gemeente Meierijstad, raadsleden en college B&W.

Feest, ballonnen
Tip de redactie!