logo welzijn de meijerij

Verlies van een dierbare. Dat overkomt veel mensen in Schijndel en Meierijstad. Het raakt hen vaak erg. En waar moeten zij dan heen met hun diepste gevoelens? Wie wil er geduldig naar hen luisteren en meevoelen? Daarvoor heeft Welzijn de Meierij de Rouwverwerkingsgroep Schijndel in het leven geroepen.

Inloopmiddagen

Onder begeleiding van vrijwilligers met rouw- en levenservaring vinden er Inloopmiddagen plaats. Mensen kunnen hier in een ontspannen sfeer met een kopje koffie erbij met elkaar praten. Zo kunnen ze het samen hebben over bijvoorbeeld wat het voor hen betekent dat een dierbare is weggevallen. Maar ook over de veranderingen in het leven, het wegvallen van contacten, het weer oppakken van bezigheden, het zoeken naar leuke activiteiten en ontspanning. Er zijn zoveel dingen waar mensen het met elkaar over kunnen hebben.

Vertrouwen hebben in elkaar en respect hebben voor elkaars gevoelens. Daar gaat het om. En dat gaat ook zo in een Rouwverwerkingsgroep.  Daar zijn immers vooral mensen die zelf zoiets hebben meegemaakt.

Wanneer?

Inloopmiddagen zijn er  iedere vierde maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur  in ’t Spectrum. De bijeenkomsten zijn bij Welzijn de Meierij in lokaal ‘ D’n Uitkijk ‘ op de eerste verdieping. U kunt er zo naar binnen lopen. U hoeft zich nergens voor te schamen of bang voor te zijn: er is begrip voor u . En er zijn altijd ervaren en deskundige begeleiders aanwezig.

Persoonlijke  begeleiding

Soms is het toch net een stap te ver om naar zo’n bijeenkomst te gaan. Daar hebben wij alle begrip voor.  Maar ook dan kunnen wij wellicht iets voor u betekenen. Wij proberen dan voor  u een vrijwilliger te regelen die bij u thuis komt  en u steun kan bieden. Als u dat wilt, kan dat in overleg ook binnen Laverhof . Wilt u als u de voorkeur geeft aan persoonlijke begeleiding, even contact met ons opnemen? Dan kunnen wij met u verdere afspraken maken.

Contact en informatie

Wilt u meer weten over verlies en rouwverwerking? Kom dan eens naar een Inloopmiddag. Of bel ons: 073-5441400. U kunt ook een folder ophalen bij Welzijn de Meierij of zelf downloaden via: www.welzijndemeierij.nl/downloads/folders van WelzijndeMeierij/Samen onderweg-aandacht voor verlies.

Welzijn-de-Meierij_rouwverwerking

Tip de redactie!