Wedstrijdverslag: SV Avanti’31 wint verdiend met 1-0 van Volkel in een spannende wedstrijd

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 had in het begin van de competitie een ruime nederlaag geleden bij Volkel. Die nederlaag wilde men graag rechtzetten maar dat moest als gevolg van blessures en vakanties wel met een sterk gewijzigde opstelling. Tot overmaat van ramp moest Fabian Koenen al na 8 minuten met een vervelende blessure naar de kant. Ondanks alle wijzigingen in de opstelling speelde Avanti’31 een prima wedstrijd waarin het maar weinig kansen weggaf. Nadat Geert van Heeswijk vanaf elf meter had gemist was het een kwartier voor tijd Koen van Engeland die met een prachtige kopbal de winnende treffer wist te scoren.

De eerste helft begon voor Avanti’31 ronduit beroerd toen linksachter Fabian Koenen al direct geblesseerd naar de kant moest. Jelle vd Eerden ging vervolgens van het middenveld naar de verdediging en Adesh Chedi nam de positie op het middenveld in. Avanti’31 had in de eerste helft het betere van het spel waarbij Volkel het vooral lastig had met snelle acties van Adesh Chedi en Said Ali Hussein. Avanti-doelman van Kaathoven moest een paar keer handelend optreden bij aanvallen van Volkel. De beste kans voor de bezoekers kwam na een half uur spelen toen na een corner de bal van buiten de 16 meter hard naast werd geschoten. De grootste kans van Avanti’31 in de eerste helft was voor Geert van Heeswijk, die een knappe actie besloot met een fraai schot dat door de uitblinkende doelman Kuijpers tot corner werd verwerkt. De rust kwam zo met een 0-0 stand, waarmee de wedstrijd nog alle kanten op kon.

Avanti’31 begon de tweede helft sterk. Na iets meer dan 5 minuten kreeg Geert van Heeswijk een vrije trap te nemen. Doelman Kuijpers had hier een goede redding. Een paar minuten later ging Koen van Engeland goed door naar de achterlijn, op zijn inzet werd de bal door een Volkel-verdediger met de hand gespeeld en de prima leidende scheidsrechter Elsayyad kon niet anders dan de bal op de stip liggen. Helaas voor Avanti’31 slaagde Geert van Heeswijk er vanaf de stip niet in Tomek Kuijpers te passeren. Met nog 20 minuten te spelen maakte Lucus Borato zijn debuut in het Avanti-shirt. In de 77e minuut viel de beslissing in de wedstrijd. Geert van Heeswijk plaatste een vrije trap uitdraaiend in het strafschopgebied waar Koen van Engeland de verdediging van Volkel in de lucht klopte en met een fraaie kopbal doelman Kuijpers kansloos liet.

Volkel gaf zich nog niet gewonnen en probeerde Avanti’31 naar achteren te drukken. Dat lukte deels wel, maar het leverde op de counter vervolgens ook nog een paar kansen op voor Adesh Chedi (die een mooie actie besloot met een goed schot dat maar net over het doel ging) en Lucus Borato die de bal wel over de Volkel-doelman, maar ook net naast het doel, lobte.

Al met al een goede overwinning op een directe concurrent waarmee Avanti’31 op de 3e plaats komt. Met een wedstrijd minder gespeeld is de achterstand op de nummer twee, Schijndel/De Wit, vier punten. Zondag volgt de lastige uitwedstrijd tegen Schadewijk.