Wedstrijdverslag SV Avanti’31 – Avanti’31 en Schijndel/De Wit delen de punten.

Logo_sv_avanti_31, SVA

De wedstrijd begon met een paar kleine kansjes voor Avanti’31 maar het was Schijndel dat in de 18e minuut de score wist te openen. Een goede actie over de linkervleugel gevolgd door een voorzet op maat en een fraaie kopbal van Martijn van Grinsven bracht de 1-0 op het scorebord. Dit was eigenlijk de eerste keer dat Schijndel gevaarlijk in de buurt van het doel van Casper Brus was gekomen. Avanti’31 was even van slag en Schijndel/De Wit kon het initiatief naar zich toe trekken. Dit leidde tot enkele kleine, maar ook tot een paar grote kansen. In de 35e minuut leek de 2-0 te gaan vallen toen het even chaos was in de Avanti-verdediging. Met kunst- vliegwerk werd de bal uiteindelijk toch uitverdedigd en twee minuten laten was het Avanti’31 dat de gelijkmaker wist te scoren. Luc vd Hurk bracht een vrije trap mooi afdraaiend voor het Schijndel-doel en Mauro Brus kopte de bal onhoudbaar voor doelman Schoenmakers tegen het net. Avanti’31 was vanaf dit moment de bovenliggende partij in de wedstrijd. Voor rust was er nog één kans te noteren, opnieuw uit een vrije trap, maar nu kon de Schijndel doelman via een corner redding brengen.

Na rust bracht Avanti’31 JO19-speler Toon vd Heijden in de spits. Het betere van het spel was nu duidelijk voor Avanti’31 maar zoals al het hele seizoen is het scoren van doelpunten een lastige opgave voor de blauwwitte formatie. De grootste kans in de tweede helft was voor Koen van Engeland, maar hij slaagde er niet in om Avanti’31 op de verdiende voorsprong te zetten. Avanti’31 hield wel druk met een goed spelend middenveld dat met een uitblinkende Jelle vd Eerden veel Schijndelaanvallen al in de kiem smoorde. Omdat ook het verdedigingscentrum met Robin Schakenraad en Jelle Brus geen ruimte meer weggaf kreeg Schijndel/De Wit de tweede helft geen kansen meer. Jody vd Burgt werd nog vervangen door Bart Jagers en Berend Arts kwam nog voor Teun van Doornik in het veld, maar verder dan een gelijkspel kwam Avanti’31 uiteindelijk toch niet. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Ko vd Ven konden de kou kleumende supporters de warme kantine gaan opzoeken om gezamenlijk de derde helft tot een goed einde te brengen.

Voor Avanti’31 was het derde competitiewedstrijd op rij die in een gelijkspel eindigde. Voor de plaats op de ranglijst levert dit te weinig punten op, maar het veldspel en de getoonde inzet geeft alle vertrouwen dat Avanti’31 de weg omhoog gaat vinden.

Komende zondag staat de uitwedstrijd in Oss tegen het sterke Margriet op het programma. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark Amstelhoef.

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden bij SV Avanti’31 op 30 november en 1 december:

Avanti'31 JO10-1Rhode/Van Stiphout Bouw JO10-264
Avanti'31 JO11-1Margriet JO11-133
Avanti'31 JO11-2Vorstenbossche Boys JO11-212
Avanti'31 JO12-1SJO/SSA VESTA'19 JO12-150
Heeswijk JO12-1Avanti'31 JO12-2110
OSS'20 JO13-1Avanti'31 JO13-112
Avanti'31 JO13-2Keldonk/Boerdonk JO13-117
Schijndel JO15-1Avanti'31 JO15-121