Wedstrijdverslag – Schijndel/DE WIT wint tweede thuiswedstrijd op rij

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

Drie dagen na de overwinning op Nijnsel weet Schijndel/DE WIT ook de tweede thuiswedstrijd te winnen. Tegen ODC stond na afloop een verdiende 2-0 op het scorebord.

In de voorbereiding oefende Schijndel/DE WIT tegen deze tegenstander uit Boxtel. Ondanks de toen behaalde ruime zege, is dit op voorhand nog geen garantie voor een nieuw succes. ODC trad Schijndel/DE WIT dan ook met meer bravoure tegemoet dan in augustus jl. Het begin van de wedstrijd was dan ook in het voordeel van de tricolore. Dit resulteerde in een corner voor ODC en een schot op goal, zonder dat keeper Frank Schevers in de problemen kwam. Vervolgens was het Schijndel/DE WIT dat de verdediging van ODC steeds meer in het nauw bracht. Op schoten van Marc Onwezen, Tjeerd Pijnenburg en vrije trappen van Stan Guns moest de keeper van ODC redding brengen. In de 30e minuut spatte een schot van de goed opgekomen Tim Kastelijn tegen de lat en uit de rebound zag Tjeerd Pijnenburg zijn schot op de paal belandden. In deze fase van de wedstrijd waren minimaal een of twee doelpunten in het voordeel van Schijndel/DE WIT verdiend. Tegen het einde van het eerste bedrijf liet ODC zien zich niet gewonnen te geven. Echter de doelpoging van de ODC-aanvaller werd door Frank Schevers prima tot corner verwerkt. Op een corner voor Schijndel/DE WIT na was dit het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na de pauze kwam Luuk van den Brand de geblesseerde Bart de Wit vervangen. In het tweede bedrijf ontwikkelde zich een vergelijkbaar spelbeeld. ODC zette druk in de eerste vijf minuten, waarna Schijndel/DE WIT wederom het heft in handen nam. Opnieuw stond de Schijndel/DE WIT-verdediging onder leiding van een prima spelende Stijn van Liempd en Thomas-Jan van Raaij goed georganiseerd. Op het middenveld werd door Jirre Kreemer, Stan Guns en Marc Onwezen veel arbeid verricht. De voorwaartse intenties van ODC werden hiermee of ontregeld of de voorwaartsen van Schijndel/DE WIT werden bediend. En dat werd in de 54e minuut beloond. Een uitstekende interceptie van Thomas-Jan van Raaij kreeg een vervolg naar Tjeerd Pijnenburg. Zijn voorzet werd vervolgens onhoudbaar door Björn Blummel binnen getikt: 1-0.

Ondanks dat er hier en daar wat slordigheidjes in de passing te bespeuren waren, bleef Schijndel/DE WIT het beste van het spel houden. Voor Trainer Carlo Vorstenbosch van ODC het sein om in de 70e minuut nieuwe energie aan zijn ploeg toe te voegen door drie spelers tegelijkertijd te wisselen. Maar ook in de fase die hierna volgde kreeg Schijndel/DE WIT via Tijn Niemeyer en wederom Stan Guns volop kansen om de voorsprong een nog mooier aanzien te geven. In de 80e minuut wisselde trainer Henry van Alebeek de moe gestreden Marc Onwezen en Björn Blummel voor respectievelijk Thomas Kastelijn en Martijn van Grinsven. Schijndel/DE WIT bleef veel druk uitoefenen op de goal van ODC en in blessuretijd kon Tjeerd Pijnen alleen nog via een overtreding in het 16-meter gebied worden gestopt. De terecht toegekende strafschop werd vlekkeloos door Stan Guns benut en hiermee werd de eindstand op 2-0 bepaald.

Met zeven punten uit drie wedstrijden kent Schijndel/DE WIT een prima start van de competitie. Komende zondag, aanvang 14.30 uur, speelt de geel-blauwe formatie nogmaals thuis. TGG uit Den Bosch, dat beide wedstrijden wist te winnen, komt dan op bezoek. Helaas is ook deze wedstrijd wederom niet toegankelijk voor publiek.