Wedstrijdverslag: Schijndel/DE WIT wint opnieuw

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DE WIT heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen RKSV Margriet met goed georganiseerd en gedisciplineerd voetbal te winnen. Eindstand: 0-3.

In een zeer regenachtig Oss trad Schijndel/DE WIT aan met Martijn van Grinsven op de nummer 9 positie en Jirre Kreemer voor de geblesseerde Brent Blummel. De meegekomen supporters zagen in de 4e minuut Schijndel/DE WIT de score openen. Na een assist van Martijn van Grinsven legde Tjeerd Pijnenburg vanaf 20 meter aan en zag de bal via de bovenkant van de lat achter de doelman in het doel verdwijnen. Dat de bal onderweg van richting werd veranderd door een verdediger van Margriet, deed niets af van de schoonheid van het doelpunt: 0-1. Een voorsprong zo vroeg in de wedstrijd is een luxe die Schijndel/DE WIT nog maar weinig heeft meegemaakt. En dat geeft de nodige rust. Margriet kon hier aanvankelijk weinig tegenover stellen. Pas in de 22e minuut kwam men tot het doel van Timo de Louwere, zonder echt gevaarlijk te worden. Trainer Mark Strik, oud-jeugdtrainer van Schijndel/DE WIT, was duidelijk niet tevreden over zijn manschappen en benutte een blessurebehandeling van Martijn van Grinsven voor een soort van crisisberaad en paste even later zijn eerste wissel toe. Ondertussen creëerde Schijndel/DE WIT diverse mogelijkheden via veelal mooi combinatievoetbal. Zo bereikte een steekpass van Jirre Kreemer in de 36e minuut Tijn Niemeyer, zag Tjeerd Pijnenburg zijn inbreng afgekeurd wegens buitenspel en ging een schot van Martijn van Grinsven maar net voorlangs.

Ook in de tweede helft bleef Schijndel/DE WIT goed georganiseerd en vanuit het collectief voetballen. En opnieuw leidde dat tot diverse mogelijkheden. Acties van Stan Guns belandden tot twee maal in het zijnet en samen met Tijn Niemeyer bezorgde hij de verdediging van Margriet handen vol werk. In de 27e minuut van de 2e helft kon Schijndel/DE WIT haar dominantie tot uitdrukking brengen door 0-2 te maken. Jordy van Kasteren wist Martijn van Grinsven te bereiken en zijn voorzet werd door Tijn Niemeyer tegen de touwen gewerkt. Nog geen minuut later speelde Timo de Louwere een cruciale rol. Tweemaal kort achter elkaar wist hij een inzet van Margriet te keren.  Margriet ging steeds opportunistischer voetballen door ‘de hoge bal’ te spelen. De Schijndel/DE WIT-verdediging onder leiding van Thomas-Jan van Raaij en Sharam Heshmatollah gaf echter geen krimp en leek weinig onder de indruk. In de slotfase wisselde trainer Henry van Alebeek Stan Guns voor Tommie van Schijndel, de  moe gestreden Martijn van Grinsven voor Luuk van den Brand en Tijn Niemeyer voor Kaj de Visser. En dit bleef niet zonder gevolgen. Nog geen minuut in het veld werd Kaj de Visser aangespeeld door Jordy van Kasteren, die zijn tweede succesvolle assist van de middag afleverde. Kaj de Visser wist hiermee wel raad en in de 88e minuut stelde hij de voorsprong van Schijndel/DE WIT veilig door 0-3 te maken.

Schijndel/DE WIT leverde deze middag een puike prestatie af door georganiseerd en gedisciplineerd spel te verbinden aan individueel talent. Een goede basis voor de komende thuiswedstrijd tegen V.V. Handel.

Hieronder alle uitslagen van de dit weekend gespeelde wedstrijden bij RKSV Schijndel/DE WIT: