logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Wij brengen hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar.  Daarom zijn wij steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of  wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode.  Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden. Deze keer speciale aandacht voor:

Maatschappelijke begeleiders

Vluchtelingenwerk Sint-Oedenrode is op zoek naar een maatschappelijk begeleider in Sint-Oedenrode. Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen in het complexe Nederland, terwijl ze nog amper de taal spreken. Als Maatschappelijk Begeleider zorg jij dat vluchtelingen snel zelfredzaam worden. Het werk van een Maatschappelijk Begeleider is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen! Op de locaties worden de maatschappelijke taken uitgesplitst in coaching bij vestiging en coaching bij integratie. Je wordt begeleid en krijgt trainingen aangeboden. Ook is er een reiskosten/onkostenvergoeding. Belangrijk is dat je begrip heb voor cultuurverschillen, dat je mobiel bent (auto, scooter, fiets) en dat je minimaal MBO niveau hebt. Kun jij goed problemen oplossen, zelfstandig (en in teamverband) werken en heb je doorzettingsvermogen? Reageer dan op deze vacature! Werktijden in overleg. (vacaturenummer 19975)

 Taalcoaches

Vluchtelingenwerk Sint-Oedenrode zoekt nog taalcoaches. Ongeveer twee uur per week ondersteun je door op een praktische manier het Nederlands te oefenen. Dit kan thuis zijn, in de bibliotheek, maar ook in een winkel tijdens het boodschappen doen. Doordat je aan de slag gaat met het verbeteren van het Nederlands vergroot je daarmee ook de zelfredzaamheid en het netwerk van jouw maatje. Vind jij het een uitdaging om dit op een creatieve manier aan te pakken? Dan is dit echt iets voor jou! (vacaturenummer 18918)

 Denkt u, dit kan wel iets voor mij zijn, bel ons dan even:  073 – 5447400 of  of mail ons: vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl.

Vluchteling

 

Tip de redactie!