Wedstrijdverslag Schijndel/DE WIT wint inhaalwedstrijd

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

‘Het Domein’ was het toneel van de uitwedstrijd van Schijndel/DE WIT in Oploo tegen het plaatselijke Excellent (anno 1959). Dankzij twee fraaie treffers van Tijn Niemeyer kon deze op de eerste competitiedag geprogrammeerde wedstrijd met winst worden afgesloten.

Excellent beschikt over een fysiek sterke ploeg die de duels niet geschuwd. Een tegenstander waar op het zware en hobbelige veld een achterstand voorkomen moet worden. Zo leert de ervaring uit het vorig seizoen, toen Schijndel/DE WIT met 3-1 verloor. Een gewaarschuwd man telt voor twee en dat betekende dat Schijndel/DE WIT zondag jl. vooral in de eerste 45 minuten op balbezit speelde en de bal rustig naar elkaar schoof om daar waar mogelijk de aanval te zoeken. Hierdoor kon Excellent minder in haar favoriete spel komen. En dit strijdplan bleek zeker in de 1e helft effectief. Schijndel/DE WIT combineerde sterk en in de 24e minuut werd dit beloond met een eerste treffer. In de omschakeling kwam de bal via Jordy Broks bal bij Stan Guns die op zijn beurt Tijn Niemeijer uitstekende bediende. Het precisie schot van Tijn Niemeijer was te machtig voor de Excellent-goalie waarmee de stand op 0-1 kwam. Schijndel/DE WIT bleef hierna goed en compact voetballen en voor het nodige gevaar voor het Excellent-doel zorgen via met name de aanvallend ingestelde Bart de Wit en Max Neppelenbroek. In de 35e minuut wist Schijndel/DE WIT uit een dergelijke aanval opnieuw te scoren. Via de doorgebroken Bart de Wit kon Tijn Niemeijer deze aanval opnieuw op fraaie wijze afronden en bracht daarmee het verschil op twee doelpunten: 0-2. Excellent kon in deze fase van de wedstrijd een paar keer gevaarlijk bij het doel van Schijndel/DE WIT komen. De foutloos keepende Roy Schouten maakte een kopbal van de Excellent-spits prima onschadelijk en via een verdediger van Schijndel/DE WIT werd de bal via de paal tot corner verwerkt.

Excellent-Schijndel/DE WIT

In het tweede bedrijf kwam Excellent fel uit te startblokken. De Schijndel/DE WIT verdediging hield onder aanvoering van Thomas-Jan van Raaij, Tim Kastelijn en de weer fitte Sharam Heshmatollah prima stand. Echter doordat de geelblauw-formatie de bal minder goed in de ploeg wist te houden, werd het niveau van de eerste helft niet gehaald. Desondanks waren de beste kansen opnieuw voor Schijndel/DE WIT. Terwijl de Schijndel/DE WIT-trommelaars achter het doel van de Excellent-keeper gezelschap kregen van supporters van Excellent die op bierfusten trommelden, verwerkte de Excellent-goalie een schot van Martijn van Grinsven ternauwernood tot corner en ging een kopbal van de opgekomen Thomas-Jan van Raaij maar net over. In de 81e minuut werden de moe gestreden Martijn van Grinsven en Jordy Broks vervangen door Marc Onwezen en Thomas Kastelijn. In de 84e minuut, nadat juist daarvoor Thomas-Jan van Raaij via een kopbal een doelpoging van Excellent had verijdeld, bracht Stan Guns tot twee maal toe, via een kopbal en een mooi schot, de Excellent-keeper in verlegenheid. Even later, in de 90e minuut, was het toch raak, maar het schot van Marc Onwezen die de bal via de keeper voor zijn voeten kreeg werd wegens buitenspel afgekeurd. Hiermee werd de eindstand al met de rust bereikt en kon Schijndel/DE WIT drie punten bijschrijven.

Voor Schijndel/DE WIT volgen nu drie derby’s op en rij. Volgende week de uitwedstrijd naar SGC’18, vervolgens thuis tegen Avanti’31 en tenslotte op 8 december uit naar BMC. Met het vertoonde spel in de eerste helft kan het nog jonge team van trainer Henry van Alebeek deze wedstrijden met vertrouwen tegemoet gaan.