Wedstrijdverslag Schijndel/De Wit: Knullig verlies Schijndel/DeWit tegen Avanti’31 0-2

Logo_RKSV_Schijndel

Schijndel/DeWit heeft voor 1500 bezoekers geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen plaatsgenoot Avanti’31. De beide partijen waren aan elkaar gewaagd en aan strijd en inzet was er geen gebrek. In de 16e minuut kreeg Avant’31 de eerste kans door een misser van Jordy van Kasteren maar spits Geert van Heeswijk wist hier niet van te profiteren. De wedstrijd bleef boeiend niet door hoogstaand spel maar wel door de inzet en onverzettelijkheid van beide partijen.

De toeschouwers zagen een wedstrijd zonder voetballende hoogtepunten maar de spanning maakte veel goed in deze derby. Enkele kleine mogelijkheden voor de thuisclub en een prima schot van Martijn van Grinsven dat perfect verwerkt werd door keeper Casper Brus waren de wapenfeiten van beide ploegen voor de rust. Een ruststand waar beiden tevreden mee konden zijn. Na de rust zonder wissels ging de strijd weer door zoals de rust was afgesloten. In de 59e minuut weer een perfecte redding van keeper Brus op een schot van Martijn van Grinsven en een minuutje later voorkwam een been van een verdediger van Avanti’31 een schot van Kaj de Visser een doelpunt voor de thuisclub. Direct daarna bij een dieptepass vanuit de verdediging van de bezoekers voorkwam keeper Schoenmakers een doelpunt van Ali Hussein.

In de 62e minuut wisselde trainer van Wanrooij Jelle van der Eerden voor Koen van Engeland en in de 68e minuut Fabian Koenen voor Milan Lucius. Een minuut later werd een kleine aanraking van keeper Schoenmakers bestraft met een penalty op spits Geert van Heeswijk en deze benutte dit cadeautje en bracht de stand op 0-1. Bij de thuisclub werden twee wissels toegepast en wel Dani van Wijk voor Tommy van Schijndel en Bas Wagenaars voor Jordy van Kasteren. De strijd bleef open tot een fout van Jirre Kreemer een vrije doorloop bezorgde voor spits Geert van Heeswijk en deze wist hier wel raad mee en scoorde de 0-2. De thuisclub drong nog wel aan en claimde ook nog een paar strafschoppen maar deze werden door de anders goed leidende scheidsrechter weggewuifd. Zo kwam er toch nog een winnaar waar een gelijkspel toch wel de juiste uitslag geweest zou zijn van deze belangrijke wedstrijd voor beide teams.

Jammer dat in deze sportieve wedstrijd van beide partijen de scheidsrechter toch nog enkele gele kaarten dacht te moeten geven voor beide ploegen. Avanti’31 blijft meedoen om het kampioenschap en Schijndel/DeWit zal alles op alles moeten zetten in de strijd om degradatie te voorkomen.