Wedstrijdverslag: Schijndel/DE WIT doet zichzelf tekort

Logo_RKSV_Schijndel

In de openingswedstrijd van het seizoen 2018-2019 van Schijndel/DE WIT overheerste na afloop de gedachte dat tegen Margriet uit Oss twee punten zijn verloren. De eindstand, 0-0, doet daarmee onvoldoende recht aan het aantal kansen dat Schijndel/DE WIT, in met name de eerste helft, onbenut liet. Margriet wist hier over de gehele wedstrijd genomen weinig tegenover te zetten.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van het tragische ongeval in Oss donderdag jl. Tezamen met condoleances in het wedstrijdboekje en het dragen van rouwbanden door de spelers van beide teams, werd uitdrukking gegeven aan het medeleven voor de zeer jonge slachtoffers en hun nabestaanden. De gedachte aan hen, maakt alles zeer betrekkelijk.
Zo ook een middagje voetbal, waarin Schijndel/DE WIT goed uit de startblokken kwam, tegen een tegenstander die vorig jaar uitkwam in de 2e klasse. Binnen vijf minuten konden goede mogelijkheden van Martijn van Grinsven en Tjeerd Pijnenburg genoteerd worden. De paal of de keeper stond in alle gevallen een vroege voorsprong van Schijndel/DE WIT in de weg. De blauw-gelen gaven daarmee meteen hun visitekaartje af en de wil om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Margriet kon hier in de eerste helft weinig tegenover zetten. Uit een counter en na wat gerommel in de Schijndel/DE WIT-defensie ging een schot van een Margriet-aanvaller voor langs. Daarentegen creëerde Schijndel/DE WIT in het eerste bedrijf een duidelijk speloverwicht. In de 42e minuut was bijna de beloning daar. Een schot van Brent Blummel kon niet goed verwerkt worden door de Margriet-keeper, maar in de herkansing vond Martijn van Grinsven opnieuw de keeper op zijn pad.
De tweede helft begon met een ongewijzigd Schijndel/DE WIT. In tegenstelling tot de prima eerste helft oogde het spel van Schijndel/DE WIT rommeliger. Wanneer je zelf niet scoort, zo luidt een oude voetbalwet, dan is het risico groot dat de tegenstander dat doet. Zeker op een veld dat drijfnat was van de vele regen en een doorschietende bal zomaar tot problemen kan leiden. Gelukkig voor Schijndel/DE WIT gebeurde dit niet. Sterker nog het was Schijndel/DE WIT dat zichzelf opnieuw tekort deed. In een kort tijdbestek kreeg Tjeerd Pijnenburg twee keer de kans om de score te openen. Een maal op een voorzet van Stan Guns en een maal na een prachtig opgezette aanval via ‘meerdere schijven’. Helaas voor Schijndel/DE WIT bleef het op deze herfstachtige middag hierbij. Eén punt meer dan in de eerste wedstrijd van het vorige seizoen, maar met het overheersende gevoel dat er meer in had gezeten. Volgende week speelt Schijndel/DE WIT een uitwedstrijd in en tegen Handel dat haar eerste wedstrijd eveneens gelijk speelde (1-1). Jongens veel succes.