Wedstrijdverslag Schijndel/DE WIT beleeft off day tegen WEC

Logo_RKSV_Schijndel

Vanuit het perspectief van Schijndel/DE WIT kon de thuisploeg in een slechte wedstrijd geen vuist maken tegen dorpsgenoot WEC. Ondanks het ontbreken van een aantal basisspelers was de einduitslag, 1-2, dan ook meer dan terecht.

Dat Schijndel/DE WIT ontgoocheld om 15.45 uur het veld zou verlaten, lag niet in de lijn der verwachting op basis van de eerste 20 minuten van de bekerwedstrijd tegen WEC. Schijndel/DE WIT wist in de eerste fase van de wedstrijd een veldoverwicht te creëren en kwam na 14 minuten spelen ietwat gelukkig op voorsprong. Een afstandsschot van Max Neppelenbroek werd door een verdediger van WEC met het hoofd getoucheerd en belandde achter keeper Jasper van Oss. Mogelijk dat de voorsprong leidde tot onderschatting van WEC en dat de overwinning op WEC tijdens het onlangs gehouden Grard de Wit-toernooi (0-2) nog in het achterhoofd meespeelde, feit was dat Schijndel/DE WIT vervolgens de wedstijd volledig uit handen gaf. WEC kon enerzijds domineren door veelvuldig slordig spel, veelvuldig balverlies of ‘lange ballen’ van Schijndel/DE WIT-zijde die een te gemakkelijke prooi waren voor de mannen uit het Wijbosch. Anderzijds liet WEC in balbezit via goed combinatievoetbal het beste van het spel zien. WEC wist hier nog voor de rust van te profiteren. Yoeri Verbakel omzeilde in de 27e minuut de buitenspelval en bracht WEC op gelijke hoogte. In het resterend deel van de eerste helft kon Schijndel/DE WIT alleen door een kopbal van Thomas-Jan van Raaij voor enig gevaar zorgen voor het WEC-doel.

Trainer Henry van Alebeek bracht in de tweede helft Tim Kastelijn en Dani van Wijk in plaats van Marc Onwezen en Ivo van Branten. Hiermee kon helaas niet voorkomen worden dat de beste fase van WEC nog moest komen en ze daarmee een goed vervolg gaven aan het tweede deel van de eerste helft. Een bal op de lat, een bal gestopt op de doellijn en een aantal corners voor WEC; een tweede treffer voor WEC hing in de lucht. In de 73e minuut was het dan ook raak. Opnieuw was het Yoeri Verbakel die prima de ruimte benutte en de 1-2 aantekende. Ook daarna waren er kansen voor WEC om de voorsprong te vergroten. Gelukkig voor Schijndel/ DE WIT werd hiermee slordig omgesprongen, waarmee een grotere nederlaag bespaard werd gebleven.

Met deze overwinning heeft WEC een prima uitgangspositie verkregen om een vervolg te geven aan de bekercompetitie. Voor Schijndel/DE WIT is het duidelijk dat er het nodige huiswerk ligt richting de start van de competitie. Sportief gezien kan men zich zaterdag a.s. revancheren in Olland waar de laatste wedstrijd van de poulefase wordt gespeeld.

Wij bezochten deze Meierijstad-derby en maakten er deze fotoreportage.