Wedstrijdverslag RKSV Schijndel: Schijndel DE WIT bekert verder

Logo_RKSV_Schijndel

In een wedstrijd met een eenzijdig spelbeeld, wist Schijndel/DE WIT op overtuigende wijze de volgende bekerronde te halen. Na eerder van Ollandia (4-1) en Boskant (4-0) gewonnen te hebben werd zondag jl. de derde tegenstander uit de poule, ELI, in Lieshout met 4-0 verslagen.

In de eerste helft van de wedstrijd tegen ELI zagen de toeschouwers een dominerend Schijndel/DE WIT. Het duurde tot de 21e minuut alvorens gescoord werd. Brent Blummel wist rechtstreeks uit een prima genomen vrije trap van ver buiten de 16-meter te scoren. Daarvoor waren er kleine kansen voor o.a. Tjeerd Pijnenburg die zijn kopbal uit een voorzet van Stan Guns maar net over zag gaan. Pas diep in de eerste helft wist ELI een eerste kans te creëren. Na wat gerommel in de defensie van Schijndel/DE WIT kon een ELI-aanvaller hiervan bijna profiteren. Dit bleek zo ongeveer het enige wapenfeit in deze wedstrijd van Eli te zijn om het Timo de Louwere, de Schijndel/DE WIT-doelman, echt moeilijk te maken.
Na de rust startte een ongewijzigd Schijndel/DE WIT. Werden de eerste 45 minuten in een te laag tempo afgewerkt, vanaf het begin van het 2e bedrijf trok Schijndel/DE WIT in een hogere versnelling ten aanval. Met succes. In de 52e minuut wist Stan Guns met een paar mooie bewegingen twee tegenstanders te omzeilen waarna hij schitterend uithaalde met een bal in de linker bovenhoek: 0-2. Even later opnieuw een actie van Stan, maar zijn bal ‘in de korte hoek’ eindigde tegen de paal en vervolgens in de handen van de ELI-keeper. Ruim een kwartier later wist Tjeerd Pijnenburg een mooi opgezette aanval af te ronden. En ‘lange bal’ van Jordy van Kasteren bereikte de voor Martijn van Grinsven ingevallen Mark Onwezen. Zijn voorzet kwam na een overstapje van Kai de Visser voor de voeten van Tjeerd Pijnenburg die de 0-3 binnen tikte. Acht minuten later wist Schijndel/DE WIT haar dominantie in een vierde doelpunt uit te drukken. Nadat Brent Blummel via een onnodig harde charge ‘in de 16’ onderuit werd gehaald, kon Kai de Visser de toegewezen penalty prima binnen schieten. Eindstand 0-4, waarmee Schijndel/DE WIT zich weet te plaatsen voor de volgende bekerronde. Voor Schijndel/DE WIT is hiermee het oefen- en bekerprogramma ten einde gekomen. De competitie start op 23 september a.s. met een thuiswedstrijd tegen Margriet uit Oss. Dan zal blijken of de goede voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn vruchten afwerpt.