Wedstrijdverslag: ondanks verlies, periodetitel voor Schijndel/DE WIT

Logo_RKSV_Schijndel

Dankzij een nederlaag van Handel, is Schijndel/DE WIT zeker van de 2e plaats in de 2e periode, waardoor de periodetitel binnen is. Nummer 1 in de 2e periode, Olympia’18, was voor de tweede achtereenvolgende keer de tegenstander van Schijndel/DE WIT. Vorige week werd met 1-0 verloren; vandaag bleek Olympia’18 in alle linies over het betere spel te beschikken, waardoor de drie punten naar Boxmeer gingen.

Even zag het er naar uit dat de thuiswedstrijd van Schijndel/DE WIT een kopie zou worden van de wedstrijd van een week geleden. Opnieuw wist de topscoorder van Olympia’38, Douwe Zwaan, in de beginfase de score te openen. Zwak en onzeker verdedigen van Schijndel/DE WIT bracht de spits tot twee keer toe in dezelfde aanval in een kansrijke positie, waarvan de tweede keer fataal werd. En zo stond het al na drie minuten 0-1 in het voordeel van Olympia’18. Schijndel/DEWIT kon hier in het eerste bedrijf weinig tegenover stellen. Enigszins geïmponeerd door de vroege treffer en gehandicapt door het vroege uitvallen van Tijn Niemeyer na een onbezonnen actie van een Olympia-speler, duurde het tot in de 22e minuut dat een eerste schot richting het doel ging van Olymnpia’18. Nog geen vier minuten later was het wederom Olympia’18, en opnieuw in de persoon van Douwe Zwaan, die de mogelijkheid kreeg om de score uit te breiden. Door goed ingrijpen van Timo de Louwere kon dit worden voorkomen.
Na de pauze kwam Schijndel/DE WIT met iets meer elan uit de startblokken. Doelpogingen van Thomas-Jan van Raay en Tjeerd Pijenburg zeilden over het doel. In de 61e minuut kon Stan Guns ruim buiten het 16-meter gebied aanleggen voor een vrije trap. Met een bekeken schot belandde de bal in de boven kruising onhoudbaar voor de keeper, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken: 1-1. Schijndel/DE WIT putte hier zowaar enige moed uit om met meer druk naar voren te spelen. Uit een van de omschakelingen kwam Martijn van Grinsven in scoringspositie, maar zijn bal kon gemakkelijk worden verwerkt. In 77e minuut lag een beoordelingsfout van de scheidsrechter aan de basis van de 1-2. Een duel op de rand van het strafschopgebied was aanleiding voor het toekennen een penalty. Een buitenkansje dat Olympia’18 zich niet liet ontnemen. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, wat drie minuten later bevestigd werd door een derde doelpunt van Olympia’18. Eindstand: 1-3.

En zo werd de het behalen van de 2e periodetitel overschaduwd door een nederlaag tegen een tegenstander die op veel gebieden een maatje te groot was voor Schijndel/DE WIT en daarmee afstevent op het kampioenschap. Volgende week kan Schijndel/DE WIT zich revancheren tegen MULO dat op bezoek komt op het Zuideinderpark.