Wedstrijdverslag en foto’s: Schijndel/DeWit wint ook de derde beslissingswedstrijd in de play-off’s

Schijndel/DeWit blijft na een 2-0 overwinning op Acht in de derde klasse.

Voor het begin van de wedstrijd werden de spelers met veel vuurwerk ontvangen door de supporters en werd de toon gezet voor een wedstrijd die het uiterste zou vergen van alle twee de partijen. Doelman Dennis Schoenmakers verving ook nu weer de geblesseerde Timo de Louwere en deed dat prima. De opening was fel van beide kanten met een iets beter voetballende thuisploeg. Beide ploegen gingen vol voor de winst zonder opgelegde kansen tot in de 21e minuut de eerste grote kans zich voordeed voor Thomas Jan van Raaij die na een voorzet van Kaj de Visser maar net naast schoot. Direct daarna kreeg ook Kaj de Visser een mooie kans maar ook zijn schot ging net naast. Ook Acht liet zich niet onbetuigd want het schot van Niek Broeders ging net over de lat. Felle duels werden er uitgevochten en dat kostte Lex Vincken een gele kaart na een overtreding op Brent Blummel. Ook Max Neppelenbroek kreeg vlak voor rust nog een gele kaart voor te hard ingrijpen op Indy Wouterse van Acht.

Zo ging de rust in met een blanke stand waar er voor Schijndel/DeWit iets meer in had kunnen zitten. Na de rust zonder wissels startte Acht iets feller dan de thuisclub en de eerste kans was dan ook voor de bezoekers maar deze werd niet benut. Schijndel/DeWit nam het initiatief weer over en werd langzaam weer de bovenliggende partij. In de 57e minuut werd een corner, genomen door Kaj de Visser, perfect door Thomas Jan van Raaij ingekopt en hij bracht de stand op 1-0. Meteen daarna wisselde de trainer van Acht Bart v.d. Hurk voor Roy Roestenburg voor meer stootkracht voorin. De strijd bleef fel met de nodige overtredingen waar de scheidsrechter wel raad mee wist en dat kostte Brent Blummel in de 69e minuut ook een gele kaart. Even later wisselde de trainer van Acht Melvin v.d. Groen voor Robin Bloks en trainer van Alebeek bij de thuisclub Martijn van Grinsven voor Marc Onwezen. In de 84e minuut kwam na een afgeslagen aanval van Acht de bal snel bij Kaj de Visser, deze schoot vanaf 40 meter de bal over de te ver voor zijn doel staande keeper en hij  bracht de stand op 2-0. Schijndel/DeWit wisselde nog Stan Guns voor Jirre Kreemer  en Dani van Wijk voor Brent Blummel  en ook Dani van Wijk liep nog tegen een gele kaart aan voor het wegtrappen van de bal.

De scheidsrechter blies na 95 minuten af en met dolle vreugde werd het behoud van het  derde klasse schap gevierd. Een prima tweede helft van het seizoen en driemaal winst in de nacompetitie moet de opmaat zijn  naar een goede start in de nieuwe competitie. Felicitaties aan spelers, technische en medische staf voor deze prestatie.

Bekijk hier de foto’s van deze succesvolle middag voor Schijndel/De Wit die wij bij de wedstrijd, en na afloop van de wedstrijd hebben gemaakt.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank