Wedstrijdverslag en Foto’s – Avanti ’31 blijft ondanks goede eerste helft met lege handen achter tegen TGG

Na een succesvolle serie bekerwedstrijden stond zondagmiddag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Vanuit Den Bosch kwam TGG op bezoek aan de Molenheide. TGG was voor Avanti’31 een onbekende tegenstander, maar wel een tegenstander die vooraf genoemd werd als één van de sterkere teams uit de competitie.

De eerste helft nam Avanti’31 het initiatief. Met veel druk op het middenveld werd TGG weinig ruimte gegeven om tot goed combinatievoetbal te komen. Avanti’31 zocht in de aanval steeds naar de snelheid van Said Ali Hussein en Luc van de Hurk. De verdediging van TGG had enkele malen de noodrem nodig om deze aanvallers af te stoppen. Nadat een Bossche verdediger al tegen een gele kaart was aangelopen, kwam Said Ali Hussein in de 24e minuut na een sterke actie goed door in het strafschopgebied waarop zijn tegenstander niets anders wist te verzinnen dan Said onderuit te halen. De prima leidende scheidsrechter Molenaar aarzelde geen moment, gele kaart en penalty. Helaas wist Geert van Heeswijk deze kans niet te verzilveren. De keeper van TGG, die overigens verder in de wedstrijd tot uitblinker aan de kant van TGG uitgroeide, had geen moeite om de te zwak ingeschoten bal te keren. Vlak nadat Avanti’31 een grote kans om op voorsprong te komen niet had kunnen verzilveren, volgde pal voor rust pas het eerste aanvallende wapenfeit van TGG-kant toen een schot de lat schampte. De rust kwam zo met 0-0 waar TGG uiterst tevreden mee kon zijn.

In de tweede helft verloor Avanti’31 geleidelijk aan de grip op het middenveld. TGG ging wat makkelijker voetballen en kreeg ook steeds meer kansen. Nadat doelman Casper Brus al een keer goed had kunnen ingrijpen was het in de 63e minuut Kevin de Jong die een vrije trap van zo’n 20 meter afstand snoeihard en onhoudbaar achter de Avanti-doelman in het doel schoot. Avanti’31 stroopte de mouwen op, er kwamen ook nog wat kansen voor Luc vd Hurk (zijnet) en Adesh Chedi (knappe redding keeper) maar nadat Ricardo Kazanci, met de schijn van buitenspel, in de 71e minuut de 0-2 had weten te scoren was de wedstrijd wel gespeeld. Arda Havar liet in de 87e minuut nog even zijn klasse zien waarmee de eindstand op een toch wel geflatteerde 0-3 kwam.

Komende zondag volgt de uitwedstrijd tegen Den Dungen. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.