Wedstrijdverslag: Avanti’31 wint van Vlijmense Boys en gaat winterstop in op de tweede plaats

Op de laatste speeldag voor de winterstop boekte Avanti’31 een prima resultaat. Het bezoekende Vlijmense Boys werd met 3-1 verslagen en omdat koploper Real Lunet verloor van ODC is Avanti’31 Real Lunet nu tot op één punt genaderd.

De eerste helft van de wedstrijd was vooral rommelig, met voor beide ploegen twee goede kansen om te scoren. Mauro Brus en Said Ali Hussein wisten alleen voor de keeper niet te scoren terwijl aan de andere kant Avanti’31-doelman Steff van Kaathoven één keer goed redding wist te brengen en een vrije trap van Vlijmense Boys net naast het doel ging.

Net toen iedereen dacht dat de rust met 0-0 zou aanbreken werd Said Ali Hussein door de Vlijmense doelman ten val gebracht. Scheidsrechter Jansen aarzelde geen moment en legde de bal op de stip. Milan Lucius wist vanaf 11 meter de bal rustig en toch hard in te schieten, waarmee Avanti’31 op voorsprong de rust in ging.

SV Avanti'31, Voetbal

Na rust speelde Avanti’31 met meer overleg en dat leverde ook direct meer kansen op. In de 59e minuut werd het 2-0 toen de naar rechts uitgeweken Milan Lucius met een voorzet Fabian Koenen kon bereiken. Avanti’31 dacht de wedstrijd rustig te kunnen gaan uitspelen, maar Vlijmense Boys stroopte de mouwen op om terug in de wedstrijd te kunnen komen. In de 75e minuut sloeg de vlam in de pan. Jacky Buitenkamp, die al een gele kaart had gezien, maakte een overtreding op Jelle van Eerde. De scheidsrechter zag in de reactie van Jelle natrappen en trok de tweede gele kaart voor Buitenkamp en direct rood voor Jelle vd Eerden. Nog geen minuut later was het Teun van Doornik die een overtreding maakte in het strafschopgebied en was het routinier Petri Lutgens die vanaf de penaltystip Steff van Kaathoven kon passeren. Even leek het nog spannend te worden maar het was opnieuw Milan Lucius die met een prima schot vanaf rechts de Vlijmense keeper in de korte hoek wist te verrassen en de marge weer tot twee doelpunten vergrootte. Vlijmense Boys probeerde nog wel iets terug te doen maar de sterke Avanti’31-verdediging gaf weinig ruimte meer weg.
Man of the Match was niet verrassend Milan Lucius, die zelf twee keer scoorde en de assist voor het doelpunt van Fabian Koenen had gegeven.

Na de winterstop is op 28 januari wordt voor het eerst in lange tijd in competitieverband weer de Schijndelse derby tussen Avanti’31 en Schijndel/De Wit gespeeld. Die wedstrijd wordt, mits het weer een beetje meewerkt, op ons sportpark gespeeld.

Irene JO11-2Avanti'31 JO11-321
Berghem Sport JO15-2Avanti'31 JO15-105
Ollandia JO17-1Avanti'31 JO17-240
Avanti'31 JO19-1Nooit Gedacht JO19-142
Avanti'31 JO8-1Blauw Geel'38 JO8-185
Avanti'31 JO9-1SCMH JO9-161
WHV JO9-1Avanti'31 JO9-255