Wedstrijdverslag: Avanti’31 verliest ondanks bliksemstart van BMC

Logo_sv_avanti_31

Avanti’31 kwam zondagmiddag uitstekend uit de startblokken in de wedstrijd tegen BMC uit Berlicum. Gelijk in de eerste minuut was er al een scoringskans voor Bart Jagers. Deze kans leverde nog geen doelpunt op. Dat doelpunt kwam wel in de 5e minuut. Vanuit het middenveld werd de bal diep gespeeld op Bart Jagers, die de keeper ontweek en vervolgens de bal aflegde op Alejandro Navarro Keeris. Alejandro had geen moeite meer om te bal in het doel te schuiven. BMC was nog niet van de schrik bekomen of de stand was al 2-0 door een doelpunt van Koen van Engeland. Er was toen pas 11 minuten gespeeld.

Lang kon Avanti’31 niet van de voorsprong genieten. Twee minuten na de 2-0 was het Thijs Govers die namens BMC de 2-1 op het scorebord bracht. Na goed 20 minuten werd het 2-2 toen Robin Smit vanuit een corner hard inkopte.
In het vervolg van de eerste helft kreeg Avanti’31 volop kansen om weer op voorsprong te komen. Maar en het eigen vizier stond niet op scherp en de prima keepende doelman Jesper Langenhuijsen redde een aantal maal goed. De rust kwam zo met een gelijke stand, waar BMC op dat moment het meest tevreden mee mocht zijn.

De tweede helft begon met al na vier minuten een voor buitenspel afgekeurd doelpunt van Avanti’31. Het doelpunt telde niet, maar Avanti’31 wist vanaf die moment ook geen kans meer uit te spelen. Dat lukte BMC na de rust veel beter. In de 56e minuut resulteerde dat in de 2-3 toen Noud Voets een voorzet keurig binnen kopte. Avanti’31 probeerde het wel, maar kon geen vuist meer maken, terwijl BMC nog een aantal malen dicht bij het vierde doelpunt kwam.

Voor Avanti’31 een teleurstellende uitslag, zeker na de voortvarende start van de wedstrijd. Zondag volgt de uitwedstrijd tegen het voor Avanti’31 altijd lastige Nooit Gedacht in Geffen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.