Wedstrijdverslag: Avanti’31 verliest met ruime cijfers van Boekel Sport en mist daarmee de nacompetitie

Logo_sv_avanti_31

Zondagmiddag verloor Avanti’31 met 3-0 van een uiterst effectief spelend Boekel Sport. De periodetitel ging daarmee naar Boekel en voor Avanti’31 is het seizoen 2018-2019 hiermee ten einde gekomen.
Boekel Sport speelde met een strak georganiseerde 5-mans verdediging die de hele wedstrijd nauwelijks doelkansen weggaf. Vanaf de vleugels zorgden Luc vd Hurk en Lucas Borato wel voor dreiging, maar voor het Boekelse doel kreeg Avanti’31 geen voet aan de grond. Al na 7 minuten slaagde Boekel Sport er in met een snelle omschakeling de score te openen. Het was Tim Schuijers die het eerste Boekelse doelpunt scoorde. Na een half uur spelen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld toen balverlies op het middenveld de inleiding vormde voor het tweede Boekelse doelpunt van opnieuw Tim Schuijers. Dit was ook de ruststand na een eerste helft waarin Avanti’31 voetballend zeker niet minder was dan Boekel Sport maar waarin het wel een lesje kreeg in effectiviteit.

In de tweede helft was het balbezit vooral voor Avanti’31, er kwamen vooral heel veel corners en een paar gevaarlijke schoten van afstand maar de Boekelse verdediging bleef goed overeind en waar nodig wist doelman Luc Peters ook meestal goed in te grijpen. Avanti’31 meende nog aanspraak te maken op een strafschop na een handsbal, maar scheidsrechter van Schayik ging daar niet in mee. Toen in de 76e minuut Jari Claasse de 3-0 scoorde was de wedstrijd definitief gespeeld.

Avanti’31 kan terugkijken op een goed seizoen, afgesloten met een vijfde plaats, waar we op de eindstreep net iets te kort kwamen. Zeker gezien het forse aantal blessures is het resultaat zonder meer goed, alleen jammer dat de goede reeks van na de winterstop met zes overwinningen op rij niet iets langer kon worden doorgetrokken.

Positief nieuws van het weekend is verder dat Avanti’31 2 zich zondag na een 1-0 overwinning op Prinses Irene 2 kon vrijspelen van de nacompetitie zodat dit elftal volgend seizoen opnieuw in de Reserve 2e Klasse uitkomt. Dit gevoegd bij het kampioenschap van JO19-1 dat volgend seizoen weer in de Hoofdklasse komt te spelen, maakt dat we tevreden kunnen terugkijken op het nu afgelopen seizoen.