Wedstrijdverslag: Avanti’31 heeft weinig moeite met Ulysses

Logo_sv_avanti_31

De eerste wedstrijd van de competitie leverde Avanti’31 zondagmiddag meteen drie punten op. Ulysses, dat met veel invallers moest aantreden, kon geen vuist maken tegen een degelijk spelend Avanti’31. Het enige wat er op de wedstrijd aangemerkt kon worden, was dat Avanti’31 niet vaker wist te scoren. De eindstand was met 3-0 dan ook eigenlijk maar een matige afspiegeling van het krachtsverschil op het veld.

Avanti’31 kwam in de eerste helft al snel op voorsprong. Een overtreding op Luke Veroude leverde in de 5e minuut een strafschop op die door Geert van Heeswijk hard werd binnen geschoten. Het duurde tot de 36e minuut tot de 2-0 op het scorebord kwam. Said Ali Hussein werd op rechts in de diepte weggestuurd en was daar veel sneller dan zijn directe tegenstander. Uit zijn voorzet wist Geert van Heeswijk de bal langs doelman Sven Rietveld in het doel te plaatsen.

In de tweede helft zag het publiek veel balbezit voor Avanti’31, maar veel kansen kwamen er niet. Pas in de 64e minuut werd er weer gescoord. Renzo Brus had goed oog voor een perfecte loopactie van rechtsachter Teun van Doornik. De bal kwam op maat en Teun maakte deze kans prima af. Ondanks kansen voor Robin Schakenraad en Sam Habraken kwam er in de stand geen wijziging meer. Scheidsrechter Ronnie Rutten floot overigens, zonder op te vallen en zonder kaarten te hoeven trekken, een prima wedstrijd.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen het ook goed gestarte Volkel. Die wedstrijd begint op 14.30 uur.