Foto’s World Clean Up Day 2020 Schijndel

Op zaterdag 19 september was het de landelijke opschoondag. Op vele plekken in Schijndel gingen vrijwilligers aan de slag om het zwerfvuil op te ruimen.

Wildbeheerseenheid Sint Hubertus Schijndel

Aan de Steeg en de Martemanshurk waren de leden van Wildbeheerseenheid Sint Hubertus bezig om de bermen netjes schoon te maken. Met felgekleurde hesjes, knijptangen en een lege afvalzak werd er met grote precisie langs de wegen en sloten gelopen. Om 10:00 uur kwam Wethouden van Rooijen een kijkje nemen en een praatje maken met de vrijwilligers over de afvalstroom binnen de gemeente. Tijdens deze welverdiende pauze sloten ook Edgar en Lonneke namens de gemeente Meierijstad aan om mee te helpen en inzichten te krijgen in het afvalbeleid. Na de koffie en een koek of appel werden de zakken en grijpers gepakt om het tweede deel van de route te gaan lopen.

Wijk Plein

Bij Wijk Plein waren ook vele vrijwilligers van jong en oud in de eigen buurt op pad gegaan om zwerfvuil te ruimen. Tegen 11:00 uur kwamen de vrijwilligers met de verzamelde buit terug bij het Dierenpark waar worstenbroodjes en koffie klaar stonden. Het verzamelde afval werd allemaal bij elkaar gezet waarmee nog pijnlijker duidelijk werd hoeveel rotzooi er achteloos weggegooid wordt.

Hieronder een foto-overzicht van deze twee opruimacties.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!