Wedstrijdverslag Avanti’31 bekert verder na overwinning op Nijnsel

Logo_sv_avanti_31, SVA

Het was zondagmiddag al de tweede keer dit seizoen dat Avanti’31 en Nijnsel tegen elkaar speelden. In september won Avanti’31 voor de competitie met 1-0, zondagmiddag stond in de bekerwedstrijd na 90 minuten dezelfde stand op het scorebord. Door deze overwinning speelt Avanti’31 in december een wedstrijd in de derde ronde van de bekercompetitie.
In de eerste helft van de wedstrijd zag het publiek een veel sterker Avanti’31. Nadat Mauro Brus in de 5e minuut de bal nog over het Nijnselse doel had gekopt, was het in de 9e minuut wel raak. Doelman Youri Dortmans van Nijnsel wist eerst een kopbal nog van de lijn weg te slaan, maar de bal belandde voor de voeten van Luc vd Hurk die met een fraai schot de stand op 1-0 bracht. Ondanks een ruim aantal kansen voor Avanti’31 werd er voor de rust niet meer gescoord, waarbij vermeld kan worden dat Nijnsel in de hele eerste helft geen enkele kans had gecreëerd.

In de tweede helft was het spelbeeld in eerste instantie niet veel anders dan in de eerste helft. Avanti’31 had veel balbezit en had eigenlijk al in de 47e minuut op 2-0 moeten komen toen Bram Schouten alleen voor Youri Dortmans verscheen. De keeper wist echter redding te brengen. Pas in de laatste 20 minuten van de wedstrijd kroop Nijnsel wat meer naar voren maar ook toen wisten de bezoekers uit Nijnsel zich niet meer dan één kans te creëren. Casper Brus bracht hier knap redding zodat Avanti’31 de wedstrijd verder rustig kon uitspelen.

Volgende week zondag speelt Avanti’31 opnieuw een thuiswedstrijd, nu voor de competitie tegen Handel. Hopelijk weet de formatie van Henry van Wanrooij de positieve lijn dan ook in de competitie voort te zetten. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur.