Warme truiendag en 1e Adoptie lammetje bij de Schaapskooi Schijndel

Warme truiendag

Zaterdag 16 februari is de Nationale Warme Truiendag, georganiseerd door het Klimaatverbond Nederland. Onder het motto “Verwarm jezelf en niet de wereld” roepen zij iedereen op de thermostaat een paar graden lager te zetten. Met elke graad verlaging bespaar je 6% energieverbruik en CO2-uitstoot. Goed voor de portemonnee en goed voor het klimaat, een onderwerp dat de laatste maanden steeds sterker in het nieuws is.

De wolwerkgroep van de Schaapskooi Schijndel doet actief en creatief mee met deze Warme Truiendag. Tussen 10 en 17 uur kunnen bezoekers zien waar natuurlijke warme truien van gemaakt zijn en hoe deze gemaakt worden. Op deze dag kun je mee kaarden, spinnen, breien, vilten, enzovoorts. Ook kinderen kunnen actief mee doen met het maken van aaikeien en het invilten van een meegebracht potlood. Maar kinderen kunnen ook leren breien, weven op een klein raampje van takken, vingerhaken of wolspinnen. Graag aanmelden via rinske-liedia@hotmail.com

Deze dag is goed te combineren met de valentijnsbrunch of gewoon een kopje koffie op de Schaapskooi.

1e adoptielammetje

Zondag 17 februari om 14 uur zal Burgemeester Kees van Rooij officieel het 1e lammetje van Schaapskooi Schijndel adopteren. Er worden de komende weken weer veel lammetjes geboren en met dit heugelijk moment markeren we deze mooie periode op de Schaapskooi.

De komende maanden kan iedereen weer een lammetje adopteren. Voor 20 euro mag je een lammetje uitkiezen, krijg je een geboortekaartje met daarop de zelfgekozen naam en kom je in het grote Schapenboek. De bezoektijden voor het lammetje zijn elke zaterdag van 13 tot 16 uur. De vrijwilligers zullen de bezoeken dan in goede banen leiden. Ingeval deze tijden niet uitkomen, dan wordt een speciale bezoekregeling getroffen.

Op de zondagen 10, 17 en 24 maart zijn de speciale lammetjesknuffeldagen op de Schaapskooi, met op 24 maart ook de jaarlijkse voorjaarsmarkt.

Schaapskooi-Schijndel_WTDenA1L
Tip de redactie!