Vrijwilligers zamelen 4800 kilogram afval in tijdens World Cleanup Day

De gemeente Meierijstad laat weten dat de World Cleanup Day een groot succes is geworden. Mede dankzij de inzet van 650 vrijwilligers, die betrokken waren bij meer dan 20 verschillende opruimactie’s, werd er ongeveer 4800 kilo zwerfafval opgeruimd. Hiermee heeft Meierijstad een grote schoonmaakbeurt gekregen en dat is een prestatie waar iedereen trots op mag zijn. Het geruimde zwerfafval bestond vooral uit veel blikjes, flesjes en andere drankverpakkingen. Maar ook snoep- en koekwikkels zijn veel opgeraapt. Wat opviel is dat er nogal wat verpakkingszakken van broodjes en croissants naast doorgaande wegen en fietspaden zijn gevonden.

Wilt u ook bijdragen aan een schone leefomgeving?

Steeds meer inwoners willen helpen hun woonomgeving schoon te houden. Dat kan alle dagen van het jaar op een moment die u zelf kunt kiezen. De gemeente Meierijstad ondersteunt de vrijwilligers die zich aanmelden. U kunt dan gebruik maken van materialen zoals een afvalknijper, afvalzakringen, afvalzakken etc. Het zwerfafval dat u heeft verzameld kunt u natuurlijk kosteloos aanbieden bij een van onze 3 milieustraten.

Wilt u een bijdrage leveren? Meldt u dan als vrijwilliger aan via afval@meierijstad.nl. Zo komen we ‘met elkaar naar een duurzaam Meierijstad’!

clean up day 2020
Tip de redactie!