logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Wij brengen hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar.  Daarom zijn wij steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of  wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode.  Dat mag u heel breed opvatten. Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden. Uit dit grote aanbod lichten wij er regelmatig enkele uit die speciale aandacht krijgen. 

 Gastvrouw of gastheer Den Herd

Den Herd is een gezellige en leuke ontmoetingsruimte in het Mgr.Bekkershuis. Iedere week op vrijdag en in de even weken op dinsdag  komen de mensen ’s middags bij elkaar , telkens van  13.30 tot 16.30. Wij zoeken vrijwilligers die mobiel zijn, vlot met de cliënten kunnen omgaan en natuurlijk  koffie kunnen schenken. Echte gastvrouwen of gastheren dus.

Wandel- of bewegingsmaatje  Mgr. Bekkershuis

Bewoners gaan graag eens buiten de “gebaande paden”. Maar dat gaat niet zo gemakkelijk meer. Om hen daarbij te helpen doen wij graag een beroep op vrijwilligers die beschikbaar zijn op vrijdagen van 9.45 tot 11.45. Het is de bedoeling dat ze met de bewoners  een bewegingsactiviteit gaan doen, wandelen bijvoorbeeld vanuit het Mgr. Bekkershuis en weer terug.

Tafeldame of -heer Mgr. Bekkershuis

Elke avond worden de tafels gedekt voor de avond(brood)maaltijd. Daarbij kunnen wij wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld voor het klaarmaken van de tafels, bewoners helpen met eten, tafels opruimen en netjes schoonmaken. En misschien “als toetje” nog een spelletje doen. Deze gezamenlijke activiteit vindt elke dag plaats ruwweg tussen 17.00 en 19.00 uur.

Brood, Tafel

Hebt u interesse? Neem gerust contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij. U kunt  ons bellen (073 – 5447400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).

Ook op onze website (www.welzijndemeierij.nl) kunt u meer informatie vinden over deze en allerlei andere vacatures en activiteiten.
Tip de redactie!