Een aantal jaren geleden Walking Football uit Engeland overgewaaid en werd in Nederland geïntroduceerd bij diverse grote voetbalclubs, zoals PSV hier in Brabant. Walking is een vorm van voetbal waarbij, zoals de naam al zegt, alleen gewandeld mag worden en waarbij de spelers elkaar niet mogen aanraken. Een mooie sport dus voor senioren die graag willen bewegen.

Medio maart/april 2018 zal er ook in Schijndel gestart worden met Old Stars Walking Football. Dit zal gaan gebeuren op het sportterrein van SV Avanti’31.  Onder begeleiding van een fysiotherapeut en 2 stagiaires van de MBO of HBO opleiding Sport en Bewegen. Het Walking Football is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen van 60 jaar en ouder uit heel Meierijstad.

Deelname aan het Walking Football gaat €50 per seizoen kosten. U krijgt hierbij een trainingspak en shirt in de kleuren van Meierijstad in bruikleen. Er zullen ongeveer 25 sessies/trainingen per seizoen zijn. U hoeft geen lid te zijn van SV Avanti’ 31. Vanaf het moment van inschrijven valt u onder de verzekering van de KNVB.

Er komt voor de start nog een informatiebijeenkomst. Hierover volgt later meer informatie. Nu al belangstelling of u wilt meer informatie: footballwalking@gmail.com of kijk op de website:  http://walkingfootball.simpsite.nl/home
Tip de redactie!