logo welzijn de meijerijDe Internationale Vrijwilligersdag ingesteld door de Verenigde Naties om wereldwijd het vrijwilligerswerk respect te tonen en te promoten is op maandag 5 december 2016; de Nationale Vrijwilligersdag is op woensdag 7 december.

Jaarlijks wordt in de maand december op een feestelijke manier stil gestaan bij het belang van vrijwilligerswerk. Elke organisatie die met vrijwilligers werkt, heeft wel een bedankmoment.

De vrijwilligers die werkzaam zijn binnen Welzijn De Meierij worden op gepaste wijze in het zonnetje gezet; in Sint-Oedenrode op donderdagmiddag 8 december en in Schijndel op vrijdagavond 9 december.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk heeft uit navraag ervaren dat alle georganiseerde vrijwilligers in Schijndel en Sint-Oedenrode een waardering mogen ontvangen. Terecht, want stelt u zich eens voor dat al die duizenden mensen er niet zouden zijn…

Een veel gehoorde opmerking bij het zoeken naar nieuwe vrijwilligers is dat mensen niet kunnen, omdat ze het zo druk hebben met andere zaken. Een gevleugelde uitspraak sinds tijden is ‘ontspanning door inspanning’. In een reclamefilmpje van het Oranje Fonds vertelt een mevrouw dat ze het zo fijn vindt om een keer per week een oudere dame te bezoeken. Zij ervaart dat als een moment van ontspanning voor haarzelf. Hoe kijkt u daar tegenaan? Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij nodigt u van harte uit voor een kennismakingsgesprek. Neem vrijblijvend contact op (073-5441400; vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).

volunteer-652383

Tip de redactie!