Vieux Farka Touré uit Mali hoofdact 25e editie 1 Ander Festival

Hoog bezoek uit Mali! Niemand minder dan Vieux Farka Touré, de “Hendrix van de Sahara”, komt voor een exclusieve show naar de 25e editie van het 1 Ander Festival. Hij is op zondag 3 juni  de hoofdact van deze jubileumeditie in het Schijndelse Kloosterpark.

Deze zoon van de legendarische “koning van de desert blues” Ali Farka Touré  ging al snel zelf een succesvolle carrière tegemoet. Het bekende geluid van zijn vader is nog wel enigszins aanwezig, maar Vieux weet de traditionele desert blues naar het niveau van de 21ste eeuw te tillen. Vieux Farka Touré, een echte man van de wereld die maar liefst acht talen spreekt, heeft een prachtige mix gevonden van West-Afrikaanse muziek en Amerikaanse blues.

In de loop der jaren speelde Vieux Farka Touré op vele grote podia en festivals van de wereld, waaronder North Sea Jazz en Lowlands. In de zomer van 2017 schitterde hij, naast artiesten als Foo Fighters en Ed Sheeran, op het hoofdpodium van het vermaarde Engelse Glastonbury festival. Tijdens optredens ontpopt Vieux zich als virtuoze gitarist, waarbij hij de opzwepende ritmes uit Mali combineert met rock, reggae, blues en funk.

1 Ander Festival

In 2017 verscheen zijn veelgeprezen zesde studio album “Samba”. Hierop bewijst Vieux Farka Touré eens te meer te zijn uitgegroeid tot een van meest virtuoze en soulvolle muzikanten van het Afrikaanse continent. Op dit album weet Vieux de grote intensiteit en energie vast te leggen, waardoor zijn live performances worden gekenmerkt. Bijzondere wereldmuziek van absolute wereldtop!

De 25e editie van het 1 Ander Festival vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juni in het Kloosterpark in Schijndel. Binnenkort worden meer namen bekend gemaakt. Alle informatie over het programma is te vinden op de website www.1anderfestival.nl.
Tip de redactie!