Logo vrienden Jan Heestershuis

Het bestuur van Stichting Vrienden van Museum Jan Heestershuis nodigt u uit voor een lezing van Jacques Klöters.

Klöters (1946) is naast cabaretier ook presentator en publicist. Hij maakte onderdeel uit van de legendarische cabaretgroep Don Quishocking en schreef mee aan verschillende voorstellingen van andere cabaretiers: Jenny Arean, Karin Bloemen, Adèle Bloemendaal en Lenette van Dongen. Sinds de jaren tachtig maakt Klöters radio- en televisieprogramma’s voor de VARA, NOS, de NPS en de AVRO, bijvoorbeeld ‘Andermans Veren’ en ‘De Sandwich’. Met dit laatste programma is Jacques Klöters iedere zondagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 5 te beluisteren. Het radioprogramma is een cocktail van oude en nieuwe muziek en is gewijd aan poëzie en vooral humor.

Hij is tevens de samensteller van veelgeprezen bloemlezingen waaronder ‘Omdat ik zoveel van je hou’, ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’ en ‘Zo de ouden zongen’. Ook zijn biografie over Toon Hermans werd in 2010 met veel lof ontvangen.

De afgelopen drie jaar schreef Jacques Klöters zo’n duizend stukjes, die hij allemaal begon met de zin ‘Ik zat vanmorgen te denken…’ en op Facebook plaatste. In zijn boek ‘Voorwaarts leven, achterwaarts begrijpen’ zijn de mooiste stukjes verzameld. Stukjes over het rooms-katholieke Amsterdam in de jaren vijftig en zestig, zijn vriendschappen met Annie M.G. Schmidt en Hans Dorrestijn en zijn cabarettijd bij Don Quishocking.

Op 11 december vanaf 20.00 uur zal Klöters vertellen over zijn leven en werk in het Napoleonskerkje van Woudstra architecten, Hoofdstraat 150, 5481AJ Schijndel.

De ontvangst is vanaf 19:40 uur met een kop koffie/thee. Het programma start om 20.00 uur. Aanmelden via de website: http://www.vriendenjanheesters.nl/aanmelden-voor-lezing of mondeling of telefonisch via het museum (dinsdag tot en met zondag 13.00 – 17.00 uur: 073-54 922 76).

Voor Vrienden is de lezing gratis. Niet-vrienden zijn van harte welkom, zij betalen € 7,00.
Tip de redactie!