logo bizzi schijndel

Bizzisport Plus start voor een 2e seizoen met een sportgroep voor kinderen met een autisme aanverwante stoornis, ADHD en/of een motorische achterstand. Ook kinderen die zich (nog) niet prettig voelen bij een reguliere sportvereniging kunnen hierbij aansluiten. Het 2e seizoen start met ingang van het nieuwe schooljaar.

Wethouder Coby van der Pas: “Plezier in sport hebben, staat voorop. Meierijstad wil een breed  en voor iedereen toegankelijk sportaanbod. Zeker voor kinderen is dit belangrijk. Dit mooie project draagt hier zeker aan bij“.

 Kleine groepen

De groepen bestaan uit maximaal 8 kinderen, waarbij de kinderen kennis maken met verschillende soorten sport zoals honkbal, basketbal, voetbal, korfbal en hockey. Daarnaast maken de kinderen kennis met verschillende spelvormen zoals, trefbalspelen en estafettevormen.

Deskundige begeleiding

De groepjes staan onder begeleiding van Karen Vermeer. Karen is buurtsportcoach bij Bizzi en ook bewegingsagoge met aantekening aangepast sporten en bewegen. Zo krijgen de kinderen de begeleiding die ze nodig hebben. Het doel is om de kinderen een goede basis te geven zodat ze kunnen gaan sporten bij een reguliere vereniging. In het afgelopen jaar zijn op deze manier twee kinderen doorgestroomd naar voetbalvereniging Rhode.

Uw kind aanmelden?

De lessen zijn voor kinderen van 9 t/m 13 jaar in gemeente Meierijstad. De lessen starten op woensdag 13 september ( 15.45-16.30 uur in de gymzaal van EBC Icarus in Schijndel).

Heb je interesse om mee te doen? Neem dan contact op met Karen Vermeer via kvermeer@meierijstad.nl of 06-83609924

 

 Tip de redactie!