Turondo Dance sluit seizoen af met 2 spetterende shows

Afgelopen zondag 30 juni vond de jaarlijkse show plaats van Turondo Dance. Theater De Blauwe Kei in Veghel was zoals voorgaande jaren de locatie waar deze happening plaatsvond. Na een generale repetitie op zaterdag werden er zondag 2 identieke shows opgevoerd waarin de circa 250 leden alles op alles zetten om de nagenoeg uitverkochte zalen een spetterend optreden voor te schotelen.

Het thema was dit jaar ‘Saved by the bell’ en het decor was dan ook een schoolse setting waarbij bij elk optreden steeds een andere grote afbeelding werd getoond, waarbij je o.a. moet denken aan een Amerikaans schoolsportveld, een ouderwets klaslokaal, een bibliotheek of afbeeldingen die diverse schoolvakken verbeelden. De show bood voor ieder wat wils. De jongste leden, de 4+ groepen, waren aandoenlijk om te zien en de 30+ groepen deden niet onder voor de jeugd en lieten strakke optredens zien. De toeschouwers konden verder genieten van de vele kinder- en jeugdgroepen, die in diverse stijlen dansten zoals showdance, hiphop en moderne dans. De drie wedstrijdgroepen die Turondo rijk is vermaakten het publiek in een heuse battle met hun wedstrijddansen, waarmee diverse prijzen gewonnen zijn het afgelopen seizoen. Verder is dansen niet alleen een sport voor meisjes, ook de diverse mannelijke jeugdleden hebben hun beste beentje voor gezet. Zelfs de mannen van het decor betraden dansend het podium, tot grote hilariteit van het publiek.

Een speciaal moment was ingeruimd om Francy Hellings te huldigen. Zij is dit jaar 30 jaar lid van Turondo en trainster vanaf het eerste uur. Ze werd gefeliciteerd namens Turondo door haar ‘oude’ vriendin Stinus, met wie ze vele jaren de jaarlijkse show presenteerde en deze huldiging ging dan ook gepaard met een lach en een traan. Turondo Dance rondt met deze show het dansjaar af en hoopt er het komend jaar weer een geslaagd seizoen van te maken.
Turondo Dance sluit seizoen af met 2 spetterende shows

Tip de redactie!