Thom Bakker eerste in open water wedstrijd

neptunes 58 schijndel

Open water zwemmers Neptunus ’58 actief in Lith en Vught

De vijf open water zwemmers van Neptunus ’58 waren afgelopen weekend actief bij open water wedstrijden in Lith en Vught.

De jongste zwemmer, de pas zevenjarige Thom Bakker, wist op zaterdag de eerste plaats te behalen op de 250 meter vrije slag voor zwemmers tot en met negen jaar. Een dag later werd hij op diezelfde afstand tweede. Grote zus Rafke zwom zaterdag de 500 meter schoolslag bij de meisjes van tien en elf jaar en was daarop zelfs sneller dan een week eerder op de vrije slag. Ze werd vierde, maar was wel veruit de snelste Brabantse en deed dus goede zaken voor het Brabants klassement. Een dag later zwom ze de 500 vrij en daarop was er een zevende plaats en wederom was ze de snelste Brabantse. Puck Bakker, de dertienjarige zus van Thom en Rafke, zwom op beide dagen de één kilometer vrije slag en werd op beide dagen dertiende bij de meisjes van 12 tot en met 14 jaar. In Lith was ze maar liefst vijftien sneller dan een week eerder in Oosterhout. Op zaterdag zwom ze behalve de kilometer ook nog de 500 meter vrije slag. Daarop behaalde ze de zevende plaats en was ze de tweede Brabantse. Sandra Schellekens zwom zowel in Lith als in Vught de kilometer vrije slag bij de masters. Op zaterdag werd ze vijfde en op zondag zesde bij de dames 30-39 jaar. In Lith zwom ze ook nog de kilometer vrije slag bij de dames senioren (16 jaar en ouder) en in haar tweede tijd van het seizoen eindigde ze als elfde. De oudste open water zwemmer is Rob van de Ven. In Lith zwom hij zowel de één kilometer schoolslag bij de masters als de twee kilometer schoolslag bij de senioren. Bij de masters 40-49 jaar werd hij achtste en bij de senioren op de dubbele afstand eindigde hij als elfde. In Vught zwom hij alleen de twee kilometer bij de senioren en daarop eindigde hij als zesde.

Op zaterdag 14 september wordt het open water seizoen afgesloten in Sleeuwijk. Dan wordt ook bekend of de zwemmers van Neptunus ’58 één of meerdere klassementsprijzen in de wacht hebben weten te slepen.
Tip de redactie!