Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Het Steunpunt brengt hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar. Daarom zoekt men mensen die anderen willen helpen of wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden.

 Vacature Buurtbemiddelaars gezocht!

Buurtbemiddeling wordt ingeschakeld wanneer buren een zodanig conflict hebben dat ze het zelf niet meer kunnen oplossen. Bijvoorbeeld geluidsoverlast, overlast door kinderen of over erfafscheidingen. Als vrijwillige buurtbemiddelaar ga je met de buren in gesprek en begeleid je hen in de zoektocht naar een oplossing. Wanneer bewoners met behulp van buurtbemiddeling het conflict met elkaar bijleggen, dan geeft dit bijzonder veel voldoening. De bemiddelaars, die dit werk vrijblijvend en belangeloos doen, noemen hun werk inspirerend, boeiend en zeer leerzaam.

Hiervoor zijn de volgende competenties van belang: goed kunnen luisteren, interesse in anderen, communicatief vermogen, empathisch vermogen, inzichtelijk vermogen wat zorgt dat je snel tot de kern van een conflict komt, respecteert mensen en hun leefwijzen/cultuur. Buurtbemiddeling biedt de vrijwilliger:

* Driedaagse training tot buurtbemiddelaar door een professionele trainer

* ondersteuning van een ervaren team bemiddelaars

* interne begeleiding vanuit Buurtbemiddeling Meierijstad

* terugkomdagen/intervisie met collega-bemiddelaars

* vaste onkosten vergoeding

De buurtbemiddelaars zijn (naar keuze) werkzaam in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode en de omliggende kernen.

(vacaturenummer 22848)

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij via 073-544 1400 of door te mailen naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Graag maken wij u attent op onze website (www.welzijndemeierij.nl) waar u meer informatie kunt vinden over deze en allerlei andere vacatures en activiteiten.

Spectrum Schijndel

 
Tip de redactie!