Filmclub Schijndel

Op dinsdag 5 juni vertoont Filmclub Schijndel de film Thelma van regisseur Joachim Trier. Van deze regisseur hebben wij al meerdere films vertoond, te weten  ‘Oslo, August 31st’ (2012) en ‘Louder Than Bombs’ (2016).

De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt. Tegelijkertijd ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt. Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen, de aanvallen komen steeds vaker en heftiger en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt en op een dag is Anja spoorloos verdwenen.

Filmclub Schijndel vertoont deze film op dinsdag 5 juni om 20.30 uur in het City Theater. Deze film is voor iedereen toegankelijk,  voor leden van de filmclub gratis en niet-leden betalen 8,00 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de film en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl

Filmclub Schijndel
Foto: Filmclub Schijndel
Tip de redactie!