Theatervoorstellingen in Schijndel door samenwerking ’t Spectrum en De Blauwe Kei

logo t spectrum

Theater De Blauwe Kei in Veghel en ’t Spectrum in Schijndel hebben eind 2018 de handen ineen geslagen. De twee partijen zijn verheugd nu te kunnen melden dat in seizoen 2019-2020 zestien theatervoorstellingen gespeeld zullen worden in de nieuwe podiumzaal van ’t Spectrum. Met deze samenwerking wordt beoogd samen een aantrekkelijke en goed gespreide theaterprogrammering voor geheel Meierijstad te realiseren. 

’t Spectrum is bijzonder gelukkig met de samenwerking omdat daarmee het publiek in met name Schijndel een unieke gelegenheid krijgt om dichtbij huis te genieten van een mooie selectie professionele theatervoorstellingen. Deze theatervoorstellingen vormen voor ‘t Spectrum een prachtige combinatie met de voorstellingen door Schijndelse groepen en organisaties en de ruim twintig filmvoorstellingen van de succesvolle Filmclub Schijndel die 2019-2020 in t Spectrum te zien zullen zijn.

Ook voor De Blauwe Kei vormt de samenwerking een unieke kans; het theater van en voor Meierijstad ziet hierin een mooie aanvulling op de programmering en het biedt de mogelijkheid om een (nieuw) theaterpubliek op te bouwen binnen Meierijstad. De Blauwe Kei kijkt ernaar uit om haar publiek kennis te laten maken met theatervoorstellingen in de fraaie, goed geoutilleerde spiksplinternieuwe podiumzaal in Schijndel.

Wethouder Roozendaal (kunst en cultuur, gemeente Meierijstad): ‘Ik ben verheugd met het feit dat het Theater De Blauwe Kei en Cultureel Centrum ’t Spectrum is gelukt een concrete samenwerking tot stand te brengen voor het nieuwe podium in Schijndel. Een mooie verrijking van het culturele aanbod in Meierijstad’.

De Blauwe Kei verzorgt de programmering, marketing en kaartverkoop voor de voorstellingen in ’t Spectrum. Daarnaast verzorgt het theater onder andere ook de ontvangst van artiesten en gasten en de technische ondersteuning tijdens voorstellingen. ’t Spectrum verzorgt de zaal- en horecafaciliteiten en participeert in de marketing rondom de voorstellingen. Nog voor de zomer willen de twee partijen een of meerdere ‘testvoorstellingen’ laten spelen, als kennismaking voor het Schijndelse publiek en om in het nieuwe seizoen goed voorbereid te kunnen starten.

Het theaterprogramma dat voor ’t Spectrum op maat is samengesteld voor seizoen 2019-2020 bevat cabaret-, muziek- en familievoorstellingen. Welke zestien voorstellingen er exact te zien zijn wordt nog even geheim gehouden. Op dinsdag 7 mei om 23.00 uur wordt het gehele theaterprogramma van De Blauwe Kei voor seizoen 2019-2020, waaronder dus ook de voorstellingen in ’t Spectrum, bekend gemaakt op www.blauwekei.nl. De voorstellingen in ‘t Spectrum zijn natuurlijk ook te vinden opwww.spectrumSchijndel.nl

Begin 2020 gaan de samenwerkingspartners in gesprek over een mogelijk vervolg van de samenwerking.

 

 
Spectrum en Blauwe kei

Tip de redactie!