Theatervoorstelling “Wrijving – zonder Wrijving geen Glans” in ’t Spectrum

Wrijving

‘Wrijving’ is een muzikaal cabaretprogramma vol humor, met ontroering  maar vooral een feest van herkenning.  De input van een man en van een vrouw, leidt dat tot inspirerende inzichten, mooie momenten of toch vooral tot nog meer wrijving….?

Het thema is onuitputtelijk, komen mannen van Mars en vrouwen van Venus? Waar komen de kinderen dan vandaan? Een voorstelling over schaamte, spijt, seks, en veel verwarring.

De voorstelling van zangeres Marij van den Boom en gitarist Kornelis Lievense bestaat uit Nederlandstalige liedjes van puur en integer tot hilarisch. Alle liedjes zijn geschreven door of voor Marij & Kornelis.

Marij & Kornelis hebben allebei in een ander deel van het land gelijktijdig het Conservatorium gedaan, waarna ze elkaar op een podium ontmoetten. Daar ontstond een goede samenwerking. Die was niet zonder Wrijving, maar dat leidde dan weer tot genoeg inspiratie voor nieuwe liedjes.

Naast samen muziek maken, zijn ze gaan schrijven en theater gaan maken. Wrijving is de vijfde voorstelling waarin ze samenwerken. Maar deze keer staan ze voor het eerst als duo op het podium.

Meer informatie over deze voorstelling of over Marij en Cornelis:

www.marij-kornelis.nl
https://www.youtube.com/watch?v=wKEq3HV1TJ4

Dit is wat de dagbladen schreven over deze voorstelling:

De Gelderlander: Van den Boom intrigeert door pakkende luisterliedjes en recht voor zijn raap teksten die rechtstreeks uit haar vrouwenhart komen. Ze toont hierbij haar zangkunsten en acteertalent, waarbij een prachtig sprekende lichaamstaal opvalt”.

 Brabants Dagblad: “Van den Boom verstaat de kunst om wat haar zelf bezighoudt, over te brengen in mimiek en gebaar, maar vooral door haar stem. Schijnbaar moeiteloos maakt zij ingewikkelde melodische wendingen, schakelt ze van hoog naar laag en van volumineus naar minimaal, van easy listening naar totaal expressief.

Tip de redactie!