Het Steunpunt Vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers

logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Ook deze keer hebben we enkele interessante vacatures van de vacaturebank voor u uitgelicht.

Tuinman bij Zorgboerderij De Heesdonck

logo-vivent-schijndel

Zorgboerderij De Heesdonck is een dagverzorging voor ouderen en biedt deze doelgroep een zinvolle en aangename dagbesteding met als doel mensen in staat te stellen langer zelfstandig te blijven wonen en zo tevens mantelzorgers te ontlasten. Sinds 2009 hebben zij de deuren geopend als dagverzorging voor ouderen en werken zij samen met zorgorganisatie Vivent.
Zorgboerderij De Heesdonck is op zoek naar een (zelfstandige) tuinman met kennis van tuinieren waarbij alle voorkomende tuinklussen kunnen worden aangepakt.
Werktijden zijn in overleg
(vacaturenummer 20089)

Het observeren en beschermen van weidevogels

Bent u graag in de natuur en wilt u bijdragen aan de bescherming en het voortbestaan van de weidevogels in Schijndels buitengebied e.o.?
Weidevogelvereniging Schijndel is op zoek naar vrijwilligers die in groepsverband op zoek gaan naar beschermen de nesten van de kievit, grutto, scholekster en wulp en mede willen beschermen. Het broedseizoen en de agrarische activiteiten zoals ploegen, bemesten, maaien enz. vinden tegelijkertijd plaats. Hierdoor gaan veel legsels verloren.
Door het tijdig opsporen van de nesten en deze d.m.v. stokken te markeren, kan de boer om het nest heen werken, zodat het legsel gespaard blijft. Het betreft veel observatiewerk waarvoor geduld een noodzaak is.
De werkzaamheden zijn voornamelijk in maart tot juli op de maandag- en woensdagmiddag (13.00 tot 16.00 uur) en de donderdag- en vrijdagochtend (09.00 tot 12.00 uur) met mogelijke uitloop.
(vacaturenummer 16079)

Weidevogel, Kievit

Gastvrouw Repair Café

logo-repair-cafe

Repair Café Schijndel is per juni 2018 zijn op zoek naar een vrijwilliger voor de functie van gastvrouw/gastheer tijdens de Repair Café dagen. In deze rol heet je de bezoekers welkom en fungeer je als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.
Voor deze functie is het van belang dat je: een prettige sfeer weet te scheppen, over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikt en goed in teamverband kunt werken.
(vacaturenummer 20124)

Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij; u kunt bellen (073 – 5441400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).
Bezoek ook onze website voor alle andere vacatures en activiteiten (www.welzijndemeierij.nl).
Tip de redactie!