Het Steunpunt Vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers

logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Op de website www.welzijndemeierij.nl wordt een overzicht gepresenteerd waar allerhande vacatures te vinden zijn in uw eigen omgeving.

Ook deze keer hebben we enkele interessante vacatures van de vacaturebank voor u uitgelicht.

Gezocht: taalcoaches voor Vluchtelingenwerk

Een taalcoach helpt een statushouder bij het leren van het Nederlands door praktisch samen te oefenen, thuis, in de winkel, in de bibliotheek enz.
Je spreekt goed Nederlands en hebt een leeftijd vanaf 18 jaar. Motivatie en cliëntvriendelijkheid vinden we belangrijker dan een specifieke opleiding. Heb je affiniteit met vluchtelingen en met taal, neem dan snel contact met ons op. Je bent van harte welkom.

Wat je gaat doen:

het begeleiden van cliënten bij tal van situaties, kennismaken met de Nederlandse samenleving naast het stimuleren om Nederlands te spreken. Adviseren en doorverwijzen bij administratieve zaken en instanties. Je hebt hier minimaal 1,5 uur per week tijd voor.

Bent u computervaardig om een eenvoudig cliëntlogboek bij te houden, heeft u begrip voor cultuurverschillen en affiniteit met statushouders en kunt u de balans vinden tussen betrokkenheid en zakelijkheid?

Vluchtelingenwerk biedt deskundige begeleiding, reis- en onkostenvergoeding, W.A. en ongevallenverzekering en een basistraining specifiek voor taalcoaches.

Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij; u kunt bellen (073 – 5441400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).

Bezoek ook onze website voor alle andere vacatures en activiteiten (www.welzijndemeierij.nl).
Tip de redactie!