logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Op de website www.welzijndemeierij.nl wordt een overzicht gepresenteerd waar allerhande vacatures te vinden zijn in uw eigen omgeving.
Ook deze keer hebben we enkele interessante vacatures van de vacaturebank voor u uitgelicht.

Gezocht: herder met getrainde hond

De Schaapskooi zoekt een herder met getrainde hond (Border collie), die de kudde (en bezoekers) zelfstandig kan hoeden. Daarnaast een dierenliefhebber die met andere vrijwilligers wil meehelpen de dieren op de Schaapskooi te verzorgen. Een combinatie van deze 2 functies zou helemaal fantastisch zijn.
Inhoud werk: Samen met dierenarts en herders schapen behandelen aan hoefjes, vacht en andere voorkomende gezondheidsproblemen. Drenken en voeden van koeien, kippen en schapen volgens schema. Gemiddeld 1x maand, ook in het weekend. Meehelpen met het hoeden, over schoren, begrazen en weides afrasteren. Verzorgen en uitlaten herdershonden.
Wat krijg je er voor terug: Blije, dankbare en mooi verzorgde dieren. Mogen werken op de mooiste plek in Schijndel. Onderdeel zijn van een gedreven team aan vrijwilligers. Gevarieerd werk in de buitenlucht. Veel leuke ontmoetingen met mensen die ons bezoeken. Kansen om eigen initiatieven in vervulling te laten gaan. Veel waardering van de andere vrijwilligers en inwoners van Meierijstad.
Voor meer informatie of een afspraak kun je een van de herders bellen: Rob Smits 06-31755846 of Cees Cornelissen 06-51192819.

Begeleiders op de fiets voor de scootmobielclub

De scootmobielclub trekt er iedere woensdag op uit. Er wordt een route afgelegd in en rond Schijndel. Halverwege de tocht wordt ergens aangelegd voor een drankje. Voor de begeleiding en het verkeer regelen bij het oversteken zoeken zij mensen die het leuk vinden om al fietsende deze groep te begeleiden. Ze verzamelen op woensdag om 13.15 bij ’t Spectrum, om 13.30 uur vertrekken ze. Rond 16.30 uur zijn ze weer terug.

Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij; u kunt bellen (073 – 5441400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).
Bezoek ook onze website voor alle andere vacatures en activiteiten (www.welzijndemeierij.nl).

 

 
Tip de redactie!