logo wielervereniging schijndel

Het gebied rond Recreatieplas De Langspier in Boxtel is op 23 en 24 december het strijdtoneel voor de veldritten voor jeugdrenners en senioren tijdens het Rabobank Wielerweekend. Op zaterdag 23 december vanaf 11.00 uur wordt gestart met de Toelen & Partners Jeugdveldrit voor KNWU-jeugd in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Een dag later komen de senioren-categorieën in actie tijdens de Rabobank Cyclocross, met onder meer profrenners Maurits Lammertink en Martijn Budding. De organisatie van het evenement is in handen van WV Schijndel en de Stichting Wielerbelangen Boxtel.

 Bij de Toelen & Partners Jeugdveldrit komen op 23 december honderden renners uit heel Nederland aan de start. Deze veldrit is voor de jongeren een van de laatste voorbereidingswedstrijden op het NK veldrijden voor jeugd, dat op 27 januari 2018 in Hoogeveen wordt gehouden. De jeugdwedstrijden beginnen om 11.00 uur en gaan door tot omstreeks 15.00 uur.

Wielervereniging Schijndel
Foto: JanKraus -NKVeldrijden Jeugd 21-01-2017

Op de deelnemerslijst van de Rabobank Cyclocross, die op 24 wordt verreden, staan in elke categorie wel een aantal nationale toppers aan de start. ’s Ochtends om 10.00 uur komen als eerste de amateurs/sportklasse renners in actie op het parcours, dat grotendeels is uitgezet langs de oevers van De Langspier. Kanshebbers in deze categorie zijn onder andere meervoudig Nederlands kampioen Freek de Jong uit Vught en Yannick Runhart.

Bij de masters 40+, die om 11.00 uur van start gaan, is Erik Dekker een van de favorieten. Hij werd onlangs in het Belgische Mol nog wereldkampioen veldrijden bij de masters. Andere bekende namen die aan het vertrek komen, zijn onder meer Michel Groenendaal, Ton van Korven, Micha de Vries, Lars Rietveld en Tino Haakman.

Ook bij de elite- en junior-vrouwen, die om 12.00 uur vertrekken, belooft het een spannende wedstrijd te worden, waarin jonge talenten de strijd met elkaar aangaan. Hier mag vuurwerk verwacht worden van onder andere Aniek van Alphen, Femke Gerritse en de zussen Karlijn en Sylvie Swinkels. Bij de nieuweling-meisjes, die twee minuten later van start gaan dan de vrouwen, lijken Fleur van der Peet, Senne Knaven en Shirin van Anrooij de belangrijkste kandidaten voor het podium.

De nieuwelingen horen het startschot klinken om 13.00 uur. In deze categorie gaan regiorenners Bailey Groenendaal (Schijndel) en Jordi van Heijst (Den Dungen) de strijd aan met veelwinnaar Salvador Alvarado.

Het Rabobank Wielerweekend in Boxtel wordt om 14.00 uur afgesloten met de koers voor elite/beloften en junioren (die twee minuten later van start gaan). De meest bekende namen op de startlijst bij de elite/beloften zijn die van wegprofs Maurits Lammertink (Team Katusha) en Martijn Budding (Team Roompot). Lammertink kwam al vaker aan de start in Boxtel. Twee jaar geleden liep hij bij een valpartij een vervelende blessure op, die hem een aantal maanden langs de kant hield. Hij zal daarom ongetwijfeld sportieve revanche willen nemen. Daarbij kan hij rekenen op concurrentie van Roompot-renner Martijn Budding, die enkele jaren geleden achter Mathieu van der Poel nog tweede werd bij het WK veldrijden voor junioren. Naast deze bekende namen mag ook het nodige vuurwerk worden verwacht van Eddy van IJzendoorn en de talentvolle mountainbiker David Nordemann. Bij de junioren springen de namen van Pete Uptegrove en Hidde van Veenendaal er het meest uit.

Alle ingrediënten voor een sportief veldritweekend rond Recreatieplas De Langspier op 23 en 24 december zijn aanwezig. Bovendien is de toegang voor het publiek gratis. Iedereen is daarom van harte welkom om op deze dagen een kijkje te komen nemen.

Wielervereniging Schijndel
Foto: Nieuweling-meisjes Rosmalen 28-10-2017

Programma Rabobank Wielerweekend

– Zaterdag 23 december Toelen & Partners Jeugdveldrit
Aanvang wedstrijden vanaf 11.00 uur tot circa 15.00 uur

– Zondag 24 december Rabobank Cyclocross

10:00 uur Amateurs
11:00 uur Masters 40+
12:00 uur Elite-Vr. / Belofte-Vr. / Amateur-Vr. / Junior-Vr.
12.02 uur Nieuweling-Meisjes
13:00 uur Nieuwelingen
14:00 uur Elite / Beloften
14:02 uur Junioren

Kijk voor meer informatie op www.cyclocrossboxtel.nl of www.wvschijndel.nl
Tip de redactie!