logo Gemeente Meierijstad

Indien u  wilt starten met een eigen bedrijf op het moment dat u een bijstandsuitkering heeft en kunt financiële ondersteuning daarbij goed gebruiken of u heeft u nog een extra (financieel) steuntje in de rug nodig?  Dan zijn er de regelingen van het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) die mogelijkheden bieden. De gemeente Meierijstad heeft klantmanagers Bbz die u kunnen adviseren en begeleiden bij dit traject.

Wat biedt Bbz?

Tijdelijke Bbz-uitkering: als startende ondernemer kan het zijn dat de inkomsten uit uw bedrijf nog niet voldoende zijn voor uw levensonderhoud. U kunt in aanmerking komen voor een tijdelijke aanvullende Bbz-uitkering. Dit kan als uw inkomen beneden bijstandsniveau ligt. De Bbz-uitkering vult uw bedrijfs- en gezinsinkomen aan tot bijstandsniveau. Als u een bijstandsuitkering ontvangt, wordt deze omgezet in een Bbz-uitkering. Bedrijfskapitaal of een starterskrediet: als u niet voldoende geld heeft om investeringen te doen die nodig zijn om uw bedrijf op te starten, kunt u een starterskrediet aanvragen in de vorm van een rentedragende lening.

Enkele voorwaarden zijn:

  • u bent nog niet gestart met uw bedrijf
  • uw bedrijf heeft toekomstperspectief, dat blijkt uit een ondernemingsplan
  • uw inkomen ligt onder het bijstandsniveau
  • u werkt minimaal 1225 uren per jaar in uw bedrijf (gemiddeld zo’n 24 uur per week)

In gesprek

Wilt u weten of de gemeente iets voor u als startende ondernemer kan betekenen? Meldt u zich dan aan voor een gesprek bij een van de klantmanagers Bbz. Bel 140413

Samen met u kijken we naar de mogelijkheden.




Tip de redactie!