Op 23 september aanstaande zal er in Casa del Arte een optreden plaatsvinden van de band Sporting Paddy. Vanaf 14.00 uur belooft het een intiem huiskamer concert te worden waarbij natuurlijk een lekkere Guinness hoort. U bent dan ook van harte welkom om van het concert en de Guinness te komen genieten. De entree voor dit concert is €10,- . Kaarten  kun je bestellen via de website van Casa del Arte.

Sporting Paddy

In het grijze verleden toen folk nog volksmuziek heette, had deze formatie—weliswaar onder een andere naam maar met dezelfde basisbezetting—zijn sporen al ruimschoots verdiend. Een dame en vier heren uit ‘s-Hertogenbosch en omgeving vormen nu de formatie Sporting Paddy. Zij vertolken muziek uit met name het Ierse en Britse erfgoed in een aanstekelijke mix van dansbare tunes en songs. Daarnaast worden ook modernere ballads door Sporting Paddy in verrassende arrangementen ten gehore gebracht.

Bassist Léon Reijner levert samen met gitarist Robbert van der Aa een stevige basis voor de solisten Hans (mandoline, banjo & mandola) en Maarten Hulsenboom (fluiten & whistles) waardoor deze deels traditionele muziek een levendig en eigentijds karakter krijgt. Een bijzondere rol is weggelegd voor Hedwig Hulsenboom die, zichzelf soms begeleidend op accordeon of bodhran, het merendeel van de zangnummers en de presentatie voor haar rekening neemt.

 

Casa del Arte
Tip de redactie!