logo welzijn de meijerij

Voldoende beweging en een gezonde leefstijl zijn belangrijk voor de gezondheid, alleen het toepassen hiervan in de praktijk blijkt een stuk moeilijker dan gedacht.

Binnen de mantelzorg zijn slapeloosheid, hoofdpijn, stress en het overbelasten van het lichaam veel voorkomende klachten. Tevens is het zorgen voor iemand mentaal en emotioneel zeer intensief.

Daarom biedt het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij in samen-werking met  Mednetwerk een specifiek ondersteunend beweegprogramma aan voor alle mantelzorgers.

Het beweegprogramma is gericht op het functioneel trainen van het lichaam, wat betekent dat werk gerelateerde bewegingen worden getraind op houding en techniek. Denk hierbij aan til/ lift/ duw/ draai bewegingen. Het is belangrijk dat de mantelzorger leert efficiënt om te gaan met zijn/ haar lichaam zodat het werk minder belastend wordt en men zichzelf fitter en energieker zal voelen.

Het delen van kennis met andere zorgverleners in combinatie met fysiek fitter worden heeft een positief effect op uw weerbaarheid.

Daarom bieden wij de trainingen aan in groepsverband en vind en deze zowel binnen in een sporthal als buiten in de frisse lucht plaats. Plezier, actief bezig zijn en het delen van kennis/ ervaringen staan centraal.

Zorg goed voor uzelf en kom 10 keer meedoen zodat u zich fit en vitaal kunt blijven voelen.

De lessen worden gegeven op donderdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur, en bij voldoende deelname starten we op 30 maart.

Er vinden persoonlijke intakegesprekken plaats om te kijken of het programma bij u past. Dit zal gebeuren door een bewegingsagoog van Mednetwerk.

Deelname is gratis.

U kunt zich aanmelden of informatie inwinnen bij Steunpunt mantelzorg Jose Swinkels 073-5441400 of bij Mednetwerk Sanne de Kort. Tel. 073-5492236

Tip de redactie!