Social Brokers Schijndel bedanken Schijndelse Social Brokers

Zorgen voor de jongeren in Schijndel; dat doen we samen! Maar niet iedereen beseft dat hij of zij zo belangrijk is voor de jeugd in zijn omgeving. Daar brengt het Social Brokers initiatief verandering in. Het team van Social Brokers heeft op zaterdag 4 maart, op de markt in het centrum van Schijndel gestaan om gratis iets lekkers uit te delen om alle mensen die klaarstaan voor de jongeren om hun heen te bedanken. Tijdens de actie werden deze Schijndelse Social Brokers op een leuke manier ‘ingelijst’ en in het zonnetje gezet! De bedankactie is een initiatief van Social Brokers, een lokaal kennisnetwerk dat het natuurlijke vangnet rondom jeugd versterkt.

Gelukkig staan veel mensen (jong en oud) nu al klaar om de jongeren in hun omgeving te helpen met kleine vragen of (beginnende) problemen. Door het bewustzijn van die belangrijke rol te vergroten, elkaar daarvoor te bedanken en versterken via een lokaal kennisnetwerk, maakt Social Brokers het mogelijk dat we samen vaker in staat zijn onze jongeren goed op weg te helpen als het nog overwegend goed gaat.

“Vandaag bedankten wij al die honderden mensen die zo ontzettend belangrijk zijn voor jeugd. Soms vergeten we als samenleving weleens hoe belangrijk het is om mensen te bedanken voor wat ze al doen”, aldus Mikke Leenders van Social Brokers. “Het bijzondere van deze bedankactie is dat we de Schijndelse Social Brokers grootschalig op een leuke manier konden bedanken en in beeld brengen. Door ze ‘in te lijsten’ en met een grote fotolijst op de foto te zetten geven we samen een gezicht aan de Social Brokers uit Schijndel!”

De bedankactie zorgt voor meer erkenning van een (vaak onbewuste) rol van de mensen die op natuurlijke wijze al klaar staan voor de jeugd. Bijna iedereen is in feite een Social Broker, al is lang niet iedereen zich daarvan bewust. Social Brokers brengt daar verandering in, want het natuurlijke vangnet is belangrijker dan ooit. “Mensen die dicht bij jongeren staan en dus als eerste zicht hebben op beginnende problemen of vragen hebben vaak veel kennis en ervaring die we samen beter kunnen benutten om jongeren te helpen of inspireren. Als er dan toch iets is waar je met een professional over wilt sparren, helpt het Social Brokers platform je op een gemakkelijke manier en in een vroeg stadium verder”, aldus Leenders.

Lees meer over de Sociale Brokers op hun website of Facebookpagina
Tip de redactie!