Alle basisschoolkinderen uit de gemeente Meierijstad ontvangen deze week het Sjors Sportief-boekje. Dit boekje staat boordevol sportieve bezigheden waaraan kinderen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken activiteiten. Een leuke manier voor kinderen
om zich te oriënteren op het gebied van sport in onze gemeente. Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 1500 kinderen in!

Inschrijven vanaf 12 september

Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich vanaf 12 september inschrijven voor de activiteiten via www.sjorssportief.nl Tot die tijd is er op deze website al van alles te beleven. Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit.

Volop keus voor sportievelingen

Kinderen uit de gemeente Meierijstad kunnen kennis maken met meer dan 100 activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan atletiek, badminton, dansen, freerunning, lasergamen, tafeltennis, scouting, skiën, schaken, turnen en tennis. Kortom, keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen.

Gemeentelijk sportbeleid

Wethouder van der Pas: “In Meierijstad geloven we in de kracht van sport. Daarom willen we een aantrekkelijk sportaanbod hebben voor iedereen. Sjors sportief biedt dat en verlaagt de drempel om kinderen kennis te laten maken met sport. Door de kennismakingslessen, kunnen de kinderen uiteindelijk een betere keuze maken welke sport ze het leukst vinden”. De Sjors sportief formule heeft zich inmiddels in meer dan 90 gemeenten bewezen.

Meer informatie

Kinderen die niet op het reguliere basisonderwijs zitten en graag een Sjors Sportief boekje willen ontvangen kunnen contact opnemen met info@sjorssportief.nl Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een email naar het bovengenoemde adres.

Sporten

Tip de redactie!