Sjors Sportief weer van start in Meierijstad!

Vandaag werd de winnende tekening bekend gemaakt die op het voorpagina van het Sjors sportief boekje  staat. Wethouder Coby van der Pas overhandigde het eerste boekje en de waardecheque aan de winnares van de tekening, Janne Barten van de Maria school in Erp.

Alle basisschoolkinderen uit de gemeente Meierijstad ontvangen het Sjors Sportief-boekje. Het Sjors Sportief boekje staat boordevol sportieve activiteiten waaraan leerlingen het hele schooljaar kunnen deelnemen om kennis te maken met sport in de gemeente. Vorig schooljaar schreven er maar liefst 2.000 kinderen in! Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sportdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met  8 kunnen zich vanaf 13 september inschrijven voor de activiteiten via www.sjorssportief.nl.  Op deze website is daarnaast van alles te beleven.

Voldoende keus voor sportievelingen

Kinderen uit de gemeente Meierijstad maken kennis met meer dan 100 activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan atletiek, badminton, dansen, freerunning, lasergamen, tafeltennis, scouting, skiën, schaken turnen en tennis. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele jaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten. 


Gemeentelijk sportbeleid

Kinderen verbinden aan sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief is een van de instrumenten die de gemeente Meierijstad hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 60 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl

 
Tip de redactie!