Scouting Schijndel logo

Je kon er bijna niet omheen, afgelopen zaterdag bij verschillende supermarkten in Schijndel. De Welpen en Welpen Meiden van Scouting Schijndel waren aanwezig om stroopwafels te verkopen aan voorbijgangers, om zo extra geld in te zamelen voor het jaarlijkse zomerkamp.

“Voor een supergaaf zomerkamp!”, is het antwoord van een van de kinderen op de vraag waarom ze zo enthousiast de stroopwafels aan de man proberen te brengen. Bij Plus Eijkemans, de Spar en Jumbo Rooiseheide was de scoutinggroep goed herkenbaar aan de groene blousen en de gepionierde tafels. Soms was het wat spannend, maar de 7-10 jarigen hadden uiteindelijk veel plezier in het aanspreken van de voorbijgangers.

Alle leeftijdsgroepen binnen Scouting Schijndel organiseren in het seizoen een of meerdere financiële acties. De verkoop van stroopwafels en worstenbroodjes, het bieden van parkeerbegeleiding, het organiseren van een kerstmarkt en zelfs wordt er door de oudste leden ondersteuning geboden tijdens Paaspop en andere Schijndelse festiviteiten. De leden zetten zich op veel manieren in voor de vereniging. “Niet alleen zijn deze acties noodzakelijk om leuke activiteiten te kunnen organiseren, maar zo leren de kinderen en jongeren ook dat een gave activiteit niet vanzelfsprekend is”, aldus de organisatie van de stroopwafelactie. “Daarnaast is zo’n dag natuurlijk ook enorm gezellig!”

Ook de Welpen en Welpen Meiden kunnen terugkijken op een geslaagde actie. Leiding: “alle stroopwafels zijn verkocht. Iedereen heel erg bedankt en smakelijk eten!”

Scouting Schijndel
Foto: Scouting Schijndel
Tip de redactie!